Luptători străini în Ucraina. Ultimii veniți: Zeci de JAPONEZI / 80 de mii de ”căpșunari” ucraineni s-au întors pentru a apăra Ucraina

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Soldați ucraineni / Armata Ucrainei, facebook
Soldați ucraineni / Armata Ucrainei, facebook

Mai multe zeci de străini vin în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei.

Mai mulți luptători străini au declarat că vor merge să lupte  împotriva Rusiei în Ucraina. 

Potrivit ziarului britanic The Independent, aceștia sunt foști soldați, salvatori sau civili din Țările de Jos, Marea Britanie, Canada, Statele Unite.

Aceștia sunt sau vor veni în Ucraina ca să lupte, în urma apelului președintelui Volodimir Zelenski pentru ca cetățenii străini să vină în Ucraina și să se alăture Forțelor Armate. „Oricine dorește să se alăture apărării Ucrainei, Europei și lumii poate veni și lupta cot la cot cu ucrainenii împotriva criminalilor de război ruși”, spunea președintele.

În același timp, autoritățile ucrainene susțin că aproximativ 80 de mii de cetățeni ucraineni s-au întors din străinătate pentru a lupta.

”S-au întors în Ucraina 80 de mii de persoane. Potrivit Serviciului de Frontieră, cea mai mare parte a cetățenilor care s-au întors în țară după 24 februarie (ziua începerii invaziei ruse n.r.) sunt bărbați. Cetățenii ucraineni care lucrează și locuiesc temporar în străinătate au venit în Patria mamă pentru a-i apăra integritatea teritorială”, se arată într-o postare de pe Facebook a Poliției Naționale a Ucrainei.

Vin japonezii

Începând de marţi, 70 de japonezi - dintre care 50 de foşti membri ai Forţelor de Autoapărare ale Japoniei şi doi veterani ai Legiunii Străine franceze - au depus cereri pentru a deveni voluntari, a scris cotidianul Mainichi Shimbun, citând o companie din Tokyo care se ocupă de voluntari, relatează Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Ucrainei în Japonia a recunoscut că a primit apeluri de la persoane "care doresc să lupte pentru Ucraina", dar a spus că nu ştie nimic mai mult despre voluntari.

Cetățenii străini care intră în Ucraina pentru a lupta au declarat pentru The Independent că au fost șocați de imaginile îngrozitoare ale atacurilor aeriene rusești și ale bombardamentelor brutale ale așezărilor ucrainene.

Teritoriile ocupate / Harta: Institute for the Study of War

Am urmărit videoclipuri și fotografii din Ucraina și, de fapt, totul s-a rezumat la faptul că, dacă ar fi Canada, am dori ca oamenii să vină să ne ajute”, a spus Anthony Walker, cetățean canadian și lucrător de prim ajutor autorizat, care este cunoscut pe internet pentru personajul său de comedie „Bulletproof Physician”.

Luni, el a trecut granița poloneză și a spus că coordonează un grup de peste 10 veterani ai armatei , inclusiv un fost ofițer al forțelor speciale britanice care dorea să i se alăture.

”Am spus: „Încearcă să fii la Lviv în 72 de ore”. Nu sunt ucrainean - nu am legături cu Ucraina, dar sunt om - și ei la fel. „Vom face orice este nevoie, probabil o combinație de oameni aproape neînarmați, jumătate dintre cei care împușcă”, a adăugat el.

Citește și: Rusia ar pregăti un PREȘEDINTE pentru Ucraina. MARIONETA Kremlinului se află la Minsk (Presa ucraineană)

Mai sunt și alții

Tot în Canada, un veteran al armatei și fost pompier, care a cerut să rămână anonim, a spus că vinde o motocicletă cu 11.000 de dolari pentru a plăti o călătorie la războiul din Ucraina. Acum, lucrând ca paramedic, acesta a explicat că a găsit un detașament de străini la care ar putea merge pe front, unde speră să lucreze ca medic de luptă. ”Sunt oameni care mor din cauza tiraniei și a opresiunii reale”, spune canadianul.

Un alt veteran american, care a servit în Forțele Aeriene ale Armatei SUA, a spus că vrea să lupte „din momentul în care a auzit de invazia rusă”.  „Familia mea are o lungă tradiție în serviciul militar. Și eu sunt de origine slavă, așa că mă simt chemat să-mi apăr poporul. Nu chem la război, dar dacă va veni război, trimite-mă să am pace în familia mea”, a spus el pentru The Independent.

Guvernele țărilor străine, inclusiv Danemarca, Letonia și chiar Regatul Unit, au susținut apelul. Parlamentul Letoniei a votat în unanimitate pentru a permite cetățenilor săi să lupte în Ucraina dacă doresc, iar premierul danez a spus că cetățenilor li se va permite să lupte împotriva trupelor ruse.

Secretarul britanic de externe Liz Trass a stârnit controverse duminică când a spus că îi va sprijini „absolut” pe cetățenii britanici care doresc să se alăture Legiunii Internaționale nou formate. Cu toate acestea, Downing Street a refuzat ulterior să comenteze, iar secretarul apărării Ben Wallace a spus că britanicii nu ar trebui să ia parte la războiul din Ucraina fără pregătire militară.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel