Elon Musk consideră că există o șansă de 10-20% ca oamenii să fie anihilați de inteligența artificială

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Elon Musk - Foto: Agerpres
Elon Musk - Foto: Agerpres

Elon Musk nu doar că crede că inteligența artificială ar putea anihila omenirea, dar miliardarul american din domeniul tehnologiei ar vrea "probabil" să fie prezent pentru a vedea cum se desfășoară acest scenariu, a declarat el în cadrul unui festival.

Miliardarul din domeniul tehnologiei, implicat direct în dezvoltarea inteligenței artificiale, a făcut această afirmație în cadrul Festivalului Internațional de Creativitate Cannes Lions. Proprietarul X a declarat publicului că chiar și rezultatele pozitive ale IA ar putea conduce la o "criză existențială" pentru omenire.

El a spus: "Tind să fiu de acord cu Geoff Hinton - unul dintre nașii inteligenței artificiale - și el crede că există o probabilitate de 10-20% ca ceva teribil să se întâmple."

Deși Musk nu a detaliat ce a vrut să spună prin "teribil", el a îndemnat oamenii să rămână pozitivi, în ciuda iminentei nenorociri. "Paharul este plin în proporție de 80%. Priviți partea bună a lucrurilor," a adăugat el.

"Cred că cel mai probabil rezultat este unul al abundenței, în care bunurile și serviciile sunt disponibile pentru oricine. Nu va exista penurie pentru nimeni. Ar fi o creștere universală, iar munca ar deveni opțională."

Cu toate acestea, deși ideea unei vieți profesionale opționale poate părea atractivă, Musk a avertizat că acest scenariu ar putea provoca o "criză de sens". El a explicat: "Dacă inteligența artificială poate face tot ceea ce faci tu, dar mai bine, care mai este rostul de a face lucruri? Cred că va exista o criză existențială."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel