Legea Offshore mai are o problemă. Avocatul Adrian Cuculiș, explică

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Industria gazelor avertizează că vor exista şocuri de preţ fără investiţii în noi surse de producţie
Industria gazelor avertizează că vor exista şocuri de preţ fără investiţii în noi surse de producţie

Avocatul Adrian Cuculis: Vulnerabilitate în noua lege offshore. România a negociat în defavoarea ei

Avocatul Adrian Cuculis a explicat, la solicitarea DCBusiness, care este punctul vulnerabil al legii offshore, care a fost modificată și aprobată în urmă cu două zile și de Camera Deputaților care este for decizional.

Adrain Cuculis spune că: ”Legea offshore, ușor modificată recent, vine și clarifică anumite aspecte referitoare la partea financiară și de fiscalitate în principal, cu care, bineînțeles, România ieșea cu foarte mult în pierdere”. 

Mai departe, avocatul explică: ”Faptul că în momentul de față statul român va încasa 60% din taxele și impozitele pentru gazul din Marea Neagră este bineînțeles un prim pas spre independență energetică și, în același timp, vom putea observa pe viitor cea mai bună colectare la bugetul de stat, bani ce vor putea fi folosiți în investițiile strategice în Master planul României”. 

Expertul a mai declarat și că: ”De asemenea, faptul că maximum de 40% din totalul impozitului pe veniturile suplimentare raportat la investițiile efectuate prin raportare la vechea reglementare, unde puteau să aducă doar 30%, consider că România a negociat aici în defavoarea ei”. 

Citește mai mult pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel