La mulți ani, Tom Jones! Artistul a împlinit astăzi 84 de ani

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Facebook
Captura Facebook

Tom Jones, născut Thomas John Woodward pe 7 iunie 1940, în Pontypridd, Țara Galilor, este un cântăreț galez recunoscut la nivel internațional pentru vocea sa puternică și stilul său versatil. De-a lungul carierei sale de peste șase decenii, a abordat diverse genuri muzicale, inclusiv pop, rock, R&B, soul și country.

Cariera timpurie

Tom Jones și-a început cariera muzicală în anii '60, cântând în cluburi mici și puburi din Țara Galilor. În 1964, a fost descoperit de managerul Gordon Mills, care l-a adus la Londra și l-a ajutat să obțină un contract cu Decca Records.

Succesul internațional

Jones a cunoscut succesul internațional cu hitul său din 1965, "It's Not Unusual," care a ajuns în topurile din Marea Britanie și SUA. Alte melodii de succes din acea perioadă includ "What's New Pussycat?" (1965), "Delilah" (1968) și "She's a Lady" (1971).

Activitate în televiziune

În anii '70, Tom Jones a fost gazda propriului său show de televiziune, "This Is Tom Jones," care a fost difuzat în Marea Britanie și SUA. Acesta a contribuit la consolidarea imaginii sale de entertainer complet.

Revenirea în anii '80 și '90

După o perioadă de scădere a popularității în anii '70 și începutul anilor '80, Jones a revenit în atenția publicului la sfârșitul anilor '80 și '90. Albumul său "Reload" din 1999, care conține duete cu diferiți artiști, a avut un succes imens, incluzând hituri precum "Sex Bomb."

Recunoaștere și premii

Tom Jones a fost recunoscut pentru contribuția sa la muzică prin numeroase premii și onoruri. A primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic în 2006 pentru serviciile sale aduse muzicii.

Cariera recentă

Jones a continuat să fie activ în muzică și televiziune în anii 2000 și 2010. A fost judecător la emisiunea "The Voice UK," unde a contribuit la descoperirea și promovarea de noi talente.

Viața personală

Tom Jones a fost căsătorit cu Linda Trenchard din 1957 până la moartea ei în 2016. Cuplul a avut un fiu, Mark Woodward, care a devenit managerul său.

Moștenirea

Tom Jones este considerat unul dintre cei mai mari cântăreți ai generației sale, având o influență semnificativă asupra muzicii pop și rock. Vocea sa distinctivă și energia de pe scenă i-au asigurat un loc de necontestat în istoria muzicii.

Jones rămâne o figură legendară în industria muzicală, apreciată pentru longevitatea și adaptabilitatea sa, reușind să atragă noi generații de fani de-a lungul decadelor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel