La mulți ani, Brian May! Chitaristul de la Queen împlinește astăzi 76 de ani

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
De ce nu i s-a permis lui Brian May de la Queen să vadă The Beatles când era copil
De ce nu i s-a permis lui Brian May de la Queen să vadă The Beatles când era copil

Sir Brian Harold May (19 iulie 1947, Londra) este un muzician englez, compozitor și astrofizician. May a ajuns faimos în toată lumea, datorită faptului că este chitaristul trupei Queen, dar și a chitării sale (Special Red) special construită de Brian May și tatăl acestuia când Brian era adolescent.

Principalele sale contribuții componistice muzicale pentru trupă sunt: We Will Rock You, Tie Your Mother Down, I Want It All, Fat Bottomed Girls, Flash, Hammer to Fall, Save Me, Who Wants to Live Forever și The Show Must Go On.

În 2005, a fost onorat cu Ordinul Imperiului Britanic (CBE) pentru contribuțiile sale în industria muzicală și în caritate. Tot în 2007, a obținut un doctorat în astrofizică la Imperial College London, iar între 2008 și 2013 a îndeplinit funcția de rector al Universității Liverpool John Moores. Deține proprietăți în Londra și în Windlesham, Surrey. Fiind un susținător activ al drepturilor animalelor, în 2012 a fost numit vice-președinte al RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals).

Într-un sondaj din 2005 realizat de postul de radio Planet Rock, Brian May a fost votat al 7-lea cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor. Revista Rolling Stone l-a clasat pe locul 26 în lista "100 Greatest Guitarists of All Time". De asemenea, în 2012, revista Guitar l-a plasat pe Brian May pe locul 2 în topul celor mai buni chitariști din toate timpurile. El a studiat matematica și fizica la Imperial College London, unde a absolvit cu gradul de Bachelor of Science.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel