Jurnalistul Emil Hossu-Longin, concluzie amară despre sportul românesc: Politica noastră, "Bube, mucigaiuri şi noroi"

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Emil Hossu-Longin, jurnalist, a făcut o analiză scurtă, dar dură a sportului românesc. 

"Suntem țara fără o sală polivalentă pentru handbal, dar cu Cristina Neagu, fără o bază națională de tenis, dar cu Simona Halep, fără o arenă de top pentru scrimă, dar cu Ana Brînză, fără un bazin european, dar cu David Popovici. Politica noastră vizavi de sport e ”bube, mucigaiuri și noroi”. Vă dați seama cât de mari sunt acești sportivi, dacă îndură umilința asta și sunt cei mai buni din lume?", a scris Emil Hossu-Longin pe Facebook.

David Popovici aşteaptă fanii la aeroport 

"Bănuiesc că la aeroport va fi haos, am văzut asta în trecut, când ne-am întors de la Tokyo și atunci am încheiat pe 4, acum sunt primul. Dar sunt pregătit pentru asta, sunt pregătit pentru puțină sărbătoare, pentru că cred că o merităm, chiar dacă avem o vară lungă și încărcată în față.

Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!”, a spus David Popovici, la conferința de presă.

Totodată, David Popovici a vorbit și despre cursa istorică pe care a reușit-o în Ungaria.

„Nu am fost atât de surprins (n.r. când a văzut cât de repede a pornit). Pentru că am plănuit un start rapid, undeva la un 50 pe prima sută, așa că 49.96 a fost fix acolo.

Știam că trebuie să conduc cursa încă din început, asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine.

Ceea ce m-a scos la capăt cu bine e faptul că am avut o cursă foarte bine gândită, ne-am pregătit foarte bine pentru ea, m-am odihnit bine înainte, cred că și asta contează. We just love swimming. Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred”, a mai spus David Popovici, citat de Prosport.

David Popovici a câștigat medalia de aur. Este campion mondial la 200 de metri liber

Rezultat de excepție pentru natația românească prin tânărul înotător David Popovici, care a devenit luni seara campion mondial la doar 17 ani, în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, desfășurate la Duna Arena, între 18 și 26 iunie.

„Am concurat gândindu-mă că toți cei care mă apreciază și urmăresc această cursă”, a spus David Popovici după finalul cursei.

David Popovici a terminat cursa cu timpul de 1.43:21, un nou record mondial de juniori, după ce în semifinale se clasase tot primul, cu un timp de 1.40:00, ce reprezenta duminică un nou record mondial de juniori.

Popovici i-a învins categoric în finală, cu aproape o lungime de corp, pe campionul olimpic în exercițiu, britanicul Tom Dean, care a terminat cursa de luni pe locul 3, dar și pe campionul mondial la 400 metri liber, australianul Elijah Winnington, care a terminat abia pe locul 8.

Românul a făcut o cursă tactică de bine gândită, întorcând al doilea și la 50 de metri și la 100, după Tom Dean, însă în a doua parte a probei, a accelerat și deja la 150 de metri a întors primul, pentru ca pe ultima lungime de bazin să se desprindă și să câștige incontestabil medalia de aur.

Pe locul 2 s-a clasat coreanul Sunwoo Hwang, 19 ani, la o distanță considerabilă de 1,26 secunde față de Popovici.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel