Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a, un business regal

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Demnitarul care a trăit istoria Europei
Demnitarul care a trăit istoria Europei

Elisabeta a II-a este pretutindeni: pe magneți, pe diferite obiecte de veselă, pe cutii de ceai... 

Pentru Jubileul de platină al reginei Marii Britanii, care va marca 70 de ani de când a urcat pe tronul Regatului Unit, mediile de afaceri locale s-au pregătit temeinic. Și, potrivit unor prime estimări, câștigurile vor fi pe măsura eforutilor depuse. 

Vitrinele și rafturile magazinelor britanice s-au umplut de bibelouri și alte obiecte de lux purtând imaginea reginei. Suveniruri sunt pentru toate buzunarele: magneți pentru mai puțin de trei euro, căni pentru câteva zeci de euro... Pentru managerul magazinului "House of gifts", din Windsor, totul este sigur. "Am trăit Jubileul de Diamant și Jubileul de Aur. Acesta este al treilea pe care îl văd și pentru toate aceste evenimente am fost foarte ocupați", a recunoscut el pentru postul de televiziune TF1. 

Afacerea nu se limitează la suveniruri. Pentru această ocazie a fost creată chiar și o Barbie în chip de regină. Există, de asemenea, o linie de accesorii pentru câini, iar unele centre de înfrumusețare oferă unghii false pentru Jubileu. Toate aceste produse vor aduce încasări de câteva zeci de milioane de euro. 

În atelierul de ceramică comemorativă Goviers din Stoke-on-Trent, din nordul Angliei, angajații muncesc zi lumină. Acest producător a creat o gamă specială de veselă, cu platină și aur, pentru a onora domnia Elisabetei a II-a. "Este o etapă importantă pentru Regină. Simt că îmi fac partea mea, că am un mic rol", spune angajata Claire Wright. 

Unele seturi de cești se vor vinde și cu 80 de euro. "Este singura piesă pe care am terminat-o și pe care o putem expedia deja. Va ajunge la un client", spune patronul Simon Willis. El estimează că jubileul ar putea reprezenta 20% din cifra sa de afaceri anuală. 

Douăsprezece milioane de britanici și vizitatori sunt așteptați să ia parte la sărbătorile care se vor desfășura între 2 și 5 iunie. La Londra,...

Citește mai departe pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel