Janet Jackson a pregătit pentru fani ceva WOW

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Janet Jackson a pregătit pentru fani ceva WOW
Janet Jackson a pregătit pentru fani ceva WOW

Janet Jackson a permis accesul unei echipe de realizatori de documentare timp de cinci ani, dar, cu Jackson și fratele său Randy Jackson în calitate de producători executivi, proiectul rezultat, "Janet Jackson", seamănă în mod prea evident cu un produs sub licență. Abordând unele părți incomode ale biografiei sale, dar ocolindu-le pe altele, este destul de evident cine deține controlul aici.

Ca să fim corecți, o mulțime de celebrități au fost subiectul unor documentare mai mult sau mai puțin adorabile, iar Jackson are un CV muzical care să justifice o astfel de adulație. Dar puțini artiști vin cu atât de mult bagaj și istorie de familie, de la natura dominatoare a patriarhului Joe la acuzațiile împotriva fratelui ei Michael (detaliate în documentarul din 2019 "Leaving Neverland"), a cărui umbră, se observă, a planat, de asemenea, asupra ei chiar și atunci când a atins celebritatea solo.

Jackson explică aspectul "de ce acum" al acestei prezentări Lifetime de două nopți (doar prima jumătate a fost pusă la dispoziție) spunând: "Este doar ceva ce trebuie făcut". Momentul vine după un documentar al New York Times despre "defecțiunea de garderobă" a cântăreței la Super Bowl, care a evidențiat nedreptatea acelui eveniment și urmările sale într-un mod extrem de simpatic pentru Jackson.

În timp ce ocazia de a asculta de la cel mai tânăr frate al familiei Jackson, talentată muzical, aduce cu sine o comoară de imagini (unele inedite) și o avalanșă de amintiri, regizorul Benjamin Hirsch pare să opereze în cadrul unor parametri clari, care nu vor permite să stârnească prea multe controverse.

Discutând despre Joe, de exemplu, Jackson spune în prima parte că părinții ei "ne-au disciplinat pe toți", adăugând: "Evident, a funcționat". Cu toate acestea, acest lucru dă puțin importanță detaliilor legate de faptul că frații ei au renunțat la el ca manager, ceea ce i-a permis lui Joe să se concentreze asupra lui Janet înainte ca aceasta să-și declare independența, lansând o pereche de hituri de top cu "Control" și "Rhythm Nation 1814".

Prima parte a emisiunii "Janet Jackson" abordează mai multe subiecte care pot face titlurile, inclusiv întrebări despre căsătoria de scurtă durată a lui Jackson cu James DeBarge și dezmințirea zvonurilor din tabloide despre "bebelușul ei secret". Cu toate acestea, răspunsurile servesc mai ales ca o punere sub acuzare a nivelului de control și de bârfe despre familia Jackson de-a lungul anilor.

Este evident că există un adevăr în asta și este greu să nu tresari la imaginile care o arată pe Jackson - la apogeul carierei sale - fiind asaltată de întrebări despre Michael în timp ce își promova turneul. Cu toate acestea, abordarea "Janet Jackson" o dată pe rând pare prea des îngustă în focalizarea sa, permițându-i lui Jackson să tragă cortina puțin, dar nu suficient.

Deci, ce este inclus? Interviuri cu diverși membri ai familiei, voci ale unor terțe celebrități care îl laudă pe Jackson și înregistrări video, cum ar fi audiția originală a celor de la Jackson 5 la Motown sau imagini din culise cu Jackson lucrând în studio (și, ocazional, ciocnindu-se) cu producătorii Jimmy Jam și Terry Lewis.

Familia Jackson nu a avut de suferit din cauza lipsei de acoperire și există interes pentru a le asculta partea lor nefiltrată a lucrurilor. Dar pentru cei care caută o privire echilibrată și fără ocolișuri, ca să împrumutăm unul dintre hiturile lui Jackson, se pare că va trebui să mai aștepte o vreme.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel