ÎPS Teodosie, făcut praf de un preot din Cluj: Episcop român ortodox de CANCAN. NU-şi permit să-l facă să TACĂ!

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache , Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

ÎPS Teodosie a fost făcut praf de preotul Dinu Criste.

În ultimii ani, mulți comentatori ai spațiului public au remarcat statutul privilegiat, în cadrul BOR, al Arhiepiscopul Tomisului, așa încât putem vorbi de o adevărată ”republică ÎPS Teodosie” de la Constanța.

Dinu Criste, un cunoscut preot din Cluj, a vorbit și el despre poziția intangibilă a ÎPS Teodosie, care nu se supune niciunei reguli bisericești sau laice și chiar l-a comparat pe ÎPS Teodosie cu o vedetă înnebunită după scandal. 

”Episcop-jucător”

Criste a remarcat că Teodosie a ajuns subiect inclusiv în presa de scandal, iar derapajele sale sunt trecute cu vederea de Patriarhia Română.

„Dacă eşti un simplu preot şi nu ai ”spate” ”tot ce vorbeşti sau faci poate fi folosit împotriva ta”, cum zice statul american prin gura poliţistului atunci când îi pune cătuşele unui presupus infractor. Eşti dus în faţa unui tribunal bisericesc şi, după caz, executat sau graţiat (rareori).

”Dar dacă eşti Teodosie de la Tomis poţi spune şi poţi face orice fără să dai cuiva socoteală. Nu de 3 zile încoace ci de ani de zile încoace gura nu-i mai tace şi nimic nu-i place, mai ales faptul că Patriarhia nu ridică, de dragul său, Arhiepiscopia la rang de mitropolie. «Episcop-jucător», Teodosie a făcut opinie discordantă mai mereu cu Patriarhia fără ca oficial, sau măcar off the record, cineva să-l pună la punct în numele “ascultării” faţă de ierarhia superioară”, a este de părere Preotul Dinu Criste, citat de Adevărul.

”Primul episcop român ortodox de cancan”

Dinu Criste a mai arată că Arhiepiscopul Tomisului s-a transformat în ”primul episcop român ortodox de cancan”, după declarațiile sale despre 'neputinţa lunară' a femeii.

”Consecinţele? Episcopul Tomisului a devenit primul episcop român ortodox de cancan. A intrat în lista scurtă a personajelor preferate de presa de scandal. (…) Din greşeală sau intenţionat , IPS Teodosie s-a aşezat pe aceeaşi canapea în sufrageria cancanului românesc”, a opinat preotul clujean.

Dinu Criste mai spune că ÎPS Teodosie acționează cum îl taie capul, aruncând cu decorațiile în stânga și-n dreapta.

”Ultima direcţie pare iarăşi greșită sau cel puţin excentrică. Iată faptele: episcopul Teodosie a decis de curând să îi atârne de grumaz lui Victor Ciutacu Crucea Dobrogeană pentru….. Aici m-am pierdut! Pentru ce?! Ciutacu zice că l-a sunat Înaltul să îi mulţumească pentru sprijinul acordat ortodoxiei pe timpul pandemiei. Nu sunt singurul consternat, chiar cel decorat e cel puţin nedumerit”.

În încheiere, preotul remarcă încă o dată statutul special pe care îl are ÎPS Teodosie în cadrul conducerii Bisericii.

„Un lucru e clar şi se vede din spaţiu: Teodosie vorbeşte şi face ce pofteşte pentru că ”alţii” nu-şi permit să-i spună să tacă”, a susține Dinu Criste.

ÎPS Teodosie, declarații controversate despre femei și Vladimir Putin

”În perioada neputinţei femeii nu poate lua nici Aghiasmă, nici anafură, nici măcar Aghiasmă Mică, darămite Aghiasmă Mare. Dar dacă are perioada în timpul sărbătorii Bobotezei, coincide cu cele opt zile, ea nu poate lua Aghiasmă”, îndruma  ÎPS Teodosie, la emisiunea Dialog Duhovnicesc de la Radio Dobrogea. 

În același timp, ÎPS Teodosie spune despre Putin că ”nu-i chiar negru cum îl prezintă lumea”.

Înaltul prelat este fascinat de actele de caritate ale președintelui rus, dar se face că nu vede atitudinea belicoasă a șefului de la Kremlin în conflicte ca cele din Cecenia, Georgia sau estul Ucrainei, ca să nu mai vorbim de vânătoarea fără scrupule pe care o conduce împotriva opozanților regimului.

”Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori.

Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători. Sigur că au păcatele lor. Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care au adus comunismul, cei din vest, ei au plantat comunismul”, a declarat arhiepiscopul ÎPS Teodosie.

Citește mai mult AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel