Apple a cedat. iPhone va folosi USB-C, conform normelor europene

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Sursă foto: Pexels (Mateusz Dach)
Sursă foto: Pexels (Mateusz Dach)

Producătorul iPhone va fi nevoit să se conformeze normelor europene și să producă smartphoneuri care să poată fi încărcate cu o mufă de tip USB-C. 

Apple va trebui să respecte o lege a Uniunii Europene care obligă dispozitivele electronice să aibă un standard comun de încărcare – cunoscut sub numele de USB-C – a confirmat șeful de marketing al companiei.

„Evident că va trebui să ne conformăm”, a declarat Greg Joswiak, vicepreședintele senior al Apple pentru marketing la nivel mondial, la conferința Wall Street Journal Tech Live de marți.

Luni, miniștrii din statele membre UE au dat aprobarea finală legii comune privind încărcătorul, ceea ce înseamnă că până în 2024, dispozitivele electronice, inclusiv telefoanele mobile și tabletele, vor trebui să aibă încărcarea USB-C. Aprobarea Consiliului European vine după ce alte organisme legislative ale UE au votat în favoarea legii care a fost în elaborare de aproximativ 10 ani încoace.

CITEȘTE ȘI - Statele membre UE au aprobat: un singur încărcător pentru toate telefoanele si alte dispozitive eletronice

Apple ar putea introduce USB-C pentru toate telefoanele, nu doar cele din Europa

iPhone-ul Apple folosește încărcătorul cu propria sa tehnologie, Lightning. Conform legislației UE viitoare, iPhone-ul ar trebui să accepte USB-C. Joswiak nu a spus când Apple va introduce USB-C pe smartphoneul său emblematic, dar ar trebui să se întâmple până în 2024.

Analiștii au declarat anterior pentru CNBC că iPhone-urile care urmează să fie lansate în 2023 ar putea fi echipate cu încărcare USB-C și că este probabil ca Apple să introducă standardul la nivel global, nu doar în Uniunea Europeană. Legislatorii UE susțin că regulile vor reduce risipa, deoarece consumatorii nu trebuie să cumpere un încărcător nou de fiecare dată când achiziționează un dispozitiv. UE a spus că acest lucru va reduce producția și eliminarea încărcătoarelor noi.

Joswiak a comentat la adresa UE pentru legea taxării, admițând că cele două părți au fost într-un „mic dezacord”.

CITEȘTE ȘI - Apple, avertisment de securitate pentru dispozitivele sale. Compania a lansat actualizarea urgentă de software iOS 15.6.1

CITEȘTE ȘI - Săptămâna chinezească la Lidl: Mașina electrică ”la ofertă” - Elaris Finn

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel