Ion Țiriac despre jocul Simonei Halep: Amestecat cu de toate, cu mingi frumoase, dar şi cu greşeli

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Ce a spus Țiriac și despre scandalul din hochei
Ce a spus Țiriac și despre scandalul din hochei

Fostul jucător de tenis Ion Ţiriac, a afirmat, sâmbătă, că Simona Halep poate reintra în Top 20 mondial, dacă va continua pregătirea de 6 ore pe zi şi dacă va face o recuperare fizică precum handbalista Cristina Neagu.

"Dacă într-adevăr face acele şase ore pe zi şi îşi face rectificările sau fizicul, exact cum a făcut Neagu, atunci când a trebui să facă refacerea, totul este posibil. Am văzut patru jocuri ale ei, amestecate cu de toate, cu mingi frumoase, dar şi cu nişte greşeli destul de rudimentare", a declarat Ţiriac.

Fostul lider mondial Simona Halep, ocupă în acest moment locul 21 în clasamentul WTA, aflându-se în perioada de recuperare la Academia Patrick Mouratoglou, după accidentarea suferită la coapsa stângă anul trecut.

Referindu-se la scandalul iscat în interiorul echipei naţionale de hochei pe gheaţă a României, după ce mai mulţi componenţi au cântat imnul Ţinutul Secuiesc la Campionatul Mondial, Țiriac a spus că pe vremea când era în activitate a părăsit terenul de joc în Statele Unite ale Americii pentru că nu se intonase imnul României.

"Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele", a spus Ţiriac, care a activat în trecut şi ca hocheist.

Citește și Ibrahimovic, probabil la ultimul său meci din carieră

Mai mulţi componenţi ai echipei naţionale de hochei a României s-au dus la finalul meciului cu Ungaria, de duminică, de la Campionatul Mondial de la Ljubljana, în faţa galeriei selecţionatei maghiare şi au cântat împreună imnul Ţinutului Secuiesc. În urma gestului lor, preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă, a convocat Biroul Federal pentru a analiza imaginile video şi a stabili dacă jucătorii vor fi sancţionaţi.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat că hocheiştii din echipa naţională a României care au cântat alături de galeria maghiară imnul Ţinutului Secuiesc la finalul partidei cu Ungaria, de la Campionatul Mondial din Slovenia, nu au lezat cu nimic imaginea României.

Naţionala României a fost învinsă de echipa Ungariei, cu scorul de 4-2 (2-0, 1-2, 1-0), în ultimul său meci de la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A. România a pierdut toate cele patru meciuri, 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania şi 2-4 cu Ungaria, retrogradând în Grupa B, al treilea eşalon valoric al Campionatului Mondial.

Slovenia a încheiat pe primul loc, promovând astfel în eşalonul de elită al hocheiului mondial. Ungaria a ocupat locul secund, fiind urmată de Lituania, Coreea de Sud, în timp ce România s-a clasat ultima, fără vreun punct.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel