Îngheţata, medicament pentru cea mai răspândită afecțiune din lume

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Cei mai mulţi ştiu doar că îngheţata e binevenită în zile toride, dar nu şi că acest minunat desert are efecte benefice asupra sănătății.

Potrivit oamenilor de știință, înghețata nu doar că satisface cele mai rafinate gusturi, ci reușește să ne ajute să ne păstrăm organismul sănătos, având rolul de a ne calma sistemul nervos, datorită conținutului de calciu, fosfor, magneziu și multe alte vitamine. Mai mult, specialiștii susțin că odată ce veți mânca înghețata, este activată și trombotonina, un hormon care de asemenea înlătură stările nervoase. Nu în ultimul rând, triptofanul din lapte, fiind considerat un tranchilizant natural, are rolul de a sprijini sistemul nervos să se relaxeze.

Reduce riscul apariției hipertensiunii arteriale

Dar beneficiile înghețatei nu se opresc aici. Cei care o consumă în cantități mici, vor observa că se reduce senzația de foame și vor avea mult mai multă energie. De asemenea, spun oamenii de știință, înghețata naturală reușește să țină hipertensiunea arterială la distanță și alungă inflamarea arterelor. Chiar dacă pare greu de crezut, dar înghețata nu declanșează apariția răcelilor, întrucât se adaptează temperaturii interne și ajunge în esofag la o temperatură optimă.

Nutriționiștii recomandă înghețata de vanilie

Toate aceste beneficii le oferă organismului doar înghețata obținută din produse naturale. Un astfel de produs care vă va fi de mare folos este înghețata de vanilie. Pentru a obține un astfel de produs aveți nevoie de câteva ingrediente: 350 g smântână, cinci ouă, 150 g zahăr și un baton de vanilie. Pentru început se amestecă cât mai bine gălbenușurile cu zahărul. Ușor, ușor se va adăuga smântâna, apoi vanilia, care va fi tăiată mărunt. La final, se vor pune albușurile bătute spumă. Se va depozita în vase speciale și se va introduce pentru câteva ore la congelator.

Înghețata ne face să zâmbim

Înghețata ne bucură nu numai datorită gustului ei, ci și pentru că în timp ce o mâncăm, în creierul nostru se activează unul dintre centrele plăcerii – cortexul orbitofrontal. Cercetătorii de la Institutul de Psihiatrie din Londra au descoperit acest lucru, testând activitatea cerebrală a mai multor persoane care mâncau înghețată de vanilie.

Ar putea ajuta femeile în lupta cu infertilitatea

Rezultatele unui studiu destul de controversat, realizat de Universitatea Harvard, au scos la iveală faptul că femeile care consumă ocazional înghețată (de două-trei ori pe săptămână) au mai puține șanse de a suferi de infertilitate, comparativ cu cele care nu mănâncă aproape deloc înghețată (sau care mănâncă înghețată mai rar de o dată pe săptămână). Studiul a fost realizat pe un eșantion de 18.000 de femei, cu vârste între 24 și 42 de ani.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel