India se pregătește să-și schimbe numele

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 08 sep 2023, 11:34 | Categorie: Știri
India se pregătește să-și schimbe numele/Freepik
India se pregătește să-și schimbe numele/Freepik

India se apropie de o schimbare istorică iminentă, cu toate semnele că își va modifica numele începând cu luna septembrie. O indicație semnificativă în acest sens a fost oferită de către premierul Narendra Modi, care a expediat invitațiile liderilor mondiali pentru Summitul G-20, folosind un alt nume pentru țară. Summitul G-20 este programat să aibă loc pe 18 septembrie.

Având în vedere ideologia hindu-naționalistă a guvernului prim-ministrului Narendra Modi și impulsul său pentru o utilizare sporită a limbii hindii, se sugerează că că guvernul face eforturi pentru ca numele să fie schimbat oficial, o dată cu summitul G-20.

De-a lungul anilor, guvernul naționalist al Partidului Bharatiya Janata (BJP) al lui Modi a schimbat numele orașelor, pretinzând că, astfel, ajută India să depășească ceea ce el a numit „o mentalitate de sclavie.”

„Numele India a fost dat de britanici”, a spus Președintele Baroului de la Curtea Supremă, Adish Aggarwala.

Adevăratul nume al Indiei

Prin convenție, invitațiile emise de organele constituționale indiene au menționat întotdeauna numele India atunci când textul este în limba engleză și numele Bharat când textul este în hindi.

Cu toate acestea, invitațiile - în engleză - pentru cina G20 l-au numit pe Murmu președintele Bharat, relatează Reuters.

Președintele Baroului de la Curtea Supremă, Adish Aggarwala, a explicat că „guvernul Modi a luat toate măsurile necesare pentru a face din India un adevărat Bharat. Vom înflori în continuare sub numele de Bharat”, a adaugă el.

Cuvântul ales pentru schimbare este, în realitate, un alt nume dat Indiei de ani de zile și care apare reflectat în textele antice.

În engleză, gigantul din Asia de Sud se numește India, în timp ce în limbile indiene este numit și Bharat, Bharata și Hindustan.

Preambulul versiunii în limba engleză a constituției începe cu cuvintele „Noi, poporul Indiei…”, iar apoi în partea I a documentului se afirmă „India, adică Bharat, va fi o Uniune a Statelor”.

În hindi, constituția înlocuiește India cu Bharat peste tot, cu excepția părții care definește numele țării, care spune în hindi: „Bharat, adică India, va fi o Uniune a Statelor”.

 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience