Incident atipic. Bărbat mușcat de șarpe în Masivul Piatra Craiului

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Facebook / Serviciul Salvamont Zărnești
Foto: Facebook / Serviciul Salvamont Zărnești

Salvamontiștii au salvat un bărbat care a fost mușcat de șarpe pe munte, în județul Brașov. 

Salvamontiștii din Zărnești au intervenit duminică pentru salvarea unui bărbat mușcat de șarpe în Masivul Piatra Craiului. Intervenția a durat două ore, iar victima a ajuns în siguranță la spital. 

”Probabil că pentru mulți dintre noi este greu de crezut, dar acest caz atipic din creasta Pietrei Craiului ne arată că nimic nu este imposibil. O persoană de sex masculin a fost atacată de o viperă... chiar dacă ne aflăm în luna decembrie și stratul existent de zăpadă a făcut ca toată creastă să fie albă... Persoană în cauză a sunat la 112, după ce a fost atacată de o viperă, în creastă, foarte aproape de Vf. Ascuțit.

Acțiune complexă de salvare

Pentru acțiunea de salvare au fost esențiale colaborarea salvatorilor montani din Zărnești cu operatorii 112, indicațiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgență, faptul că a existat un om potrivit la locul potrivit, prin Vlad Dobre, aflat întâmplător la antrenament înspre Vf. Ascuțit și sprijinul din partea Serviciul Public Județean Salvamont Brașov.

Victima a ajuns la spital 

Vlad a coborât în timp record victima din Vf. Ascuțit până la preluarea acesteia de către Serviciul Salvamont Zărnești, fiind asistat prin telefon de către medicul de urgență specializat din cadrul dispeceratului. În mai puțin de două ore de la apel, persoana a fost preluată de SMURD, dusă la Spitalul Orășenesc Zărnești și în final, la Spitalul Județean Brașov, starea să de sănătate fiind stabilă”, a anunțat Serviciul Salvamont Zărnești.

Doi turiști, atacați de un urs la Sinaia. Autorităţile spun cum s-au rănit cei doi ghinioniști

Doi turişti ucraineni au fost atacaţi, sâmbătă seară, de un urs în zona Castelului Peleş din staţiunea Sinaia, informează ISU Prahova.

Potrivit sursei citate, victimele atacului sunt o femeie de 32 de ani şi un bărbat de 28 de ani de naţionalitate ucraineană.

Deși, inițial, ISU a declarat că cei doi turiști au suferit răni prin sfâşiere la nivelul membrelor, autorităţile locale de la Sinaia au revenit cu precizări.

Citește articolul integral aici!

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel