Doi turiști, atacați de un urs la Sinaia. Autorităţile spun cum s-au rănit cei doi ghinioniști

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Captura video
Captura video

Doi turişti ucraineni au fost atacaţi, sâmbătă seară, de un urs în zona Castelului Peleş din staţiunea Sinaia, informează ISU Prahova.

Potrivit sursei citate, victimele atacului sunt o femeie de 32 de ani şi un bărbat de 28 de ani de naţionalitate ucraineană.

Deși, inițial, ISU a declarat că cei doi turiști au suferit răni prin sfâşiere la nivelul membrelor, autorităţile locale de la Sinaia au revenit cu precizări.

Turiștii s-au rănit într-un gard

Potrivit city managerului orașului Sinaia ce doi turiști nu au fost răniţi de urs, ci s-au accidentat încercând să fugă de teama animalului.

"Pentru a lua decizia corectă, primarul Vlad Oprea a discutat telefonic cu turiştii ucraineni. Aceştia au explicat clar întâmplarea, precizând că nu au fost atacaţi de urs! Aceştia s-au speriat, au alergat şi s-au accidentat în încercarea de a sări un gard", a transmis city managerul Marian Panait.

Atacul a avut loc pe Aleea Peleşului, iar ursoaica şi cei doi pui au fost depistaţi, în pădure, lângă izvor, în apropiere de zona incidentului.

 

Citește și: Indivizi în combinezoane de protecţie sanitară au jefuit o bancă din Ciudad de Mexico

Animalul va fi relocat 


Ca urmare a informaţiilor iniţiale, autorităţile au identificat animalul, o ursoaică cu doi pui, şi au hotărât relocarea animalelor. Decizia se menţine şi după noile informaţii oferite de cei doi ucraineni. 

Hotărârea de relocare va fi pusă în aplicare în această seară, la faţa locului fiind aşteptat un medic veterinar care deţine armă cu tranchilizante.

Turiştii atacaţi sunt în afara oricărui pericol. Cadrele medicale le tratează rănile suferite la nivelul membrelor, iar apoi voi fi ţinuţi sub supraveghere medicală, a mai precizat Panait.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel