Începe Festivalul mustului în București! Sunteți invitați la pastramă, struguri, dar și vin

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data publicării:
| Categorie: Știri

“Strugurele must se face... Şi nouă mustul ne place!" Tocmai de aceea, weekend-ul acesta am pregătit un eveniment de toamnă adevărată în Parcul IOR din Capitală, FESTIVALUL DE BUN MUST... ŞI PASTRAMĂ DUPĂ GUST!

„De joi, 22 septembrie, şi până duminică, 25 septembrie vă invităm să daţi o nota deliciosului mult.

N-am inventat noi mustul, însă suntem pregătiţi să acceptăm provocarea de a demonstra că facem cel mai gustos must din Bucureşti, în Parcul IOR, şi asta pentru că la mustăria amenajată în aer liber în buricul târgului se vor folosi doar struguri adevăraţi, bine copţi, din prima recoltă de struguri de anul acesta. Punctul de atracție va fi reprezentat de stoarcerea mustului proaspăt chiar sub ochii trecătorilor prin zdrobirea strugurilor cu picioarele, de către fete îmbrăcate în costume populare, acompaniate de muzica populară, aşa cum se făcea rodioară la bunicile noastre... amintiri cu aroma de must...

Şi cum toamnă fără must nu există, promitem că vor curge tone de litrii de must, lângă care vom adăuga şi sute de kilograme de păstrămă bine făcută şi dacă nu ne credeţi, haideţi să vedeţi cu ochii voştri cum vor sfârâi grătarele dis de dimineaţă, la adevărate spectacole culinare în aer liber, un adevărat festin culinar cu tone de pastramă aromată, ce va fi gătită în toate formele: pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguţa, cotlete de berbecuţ la grătar, pastramă în bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu must proaspăt stors, dar și cu berbecuții și alte cărnuri la grătar, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane şi multe altele.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele plăcinte maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon, pregătite toate “în văzul lumii”, dar şi deserturi savuroase, clătite şi gogoşi, prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri de cireșe și de vișine, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.

Accesul este gratuit pentru toți cei ce doresc să petreacă câteva zile de relaxare și divertisment, rețeta perfectă pentru un weekend reușit!”, spun organizatorii evenimentului.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel