Incendiu pe o insulă din Italia. Designerul Armani, printre cei evacuaţi

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Un incendiu de vegetaţie izbucnit pe insula italiană Pantelleria a declanşat evacuarea a câteva zeci de persoane, informează DPA.


Designerul Giorgio Armani a fost nevoit să îşi părăsească vila de pe coasta estică a insulei, populară în rândul celebrităţilor. El şi invitaţii săi au plecat la bordul iahtului său miercuri noaptea târziu, potrivit relatărilor apărute în presă.

Oficialii au declarat joi că două avioane de pompieri şi mai multe unităţi de stingere a incendiilor se luptau încă cu flăcările pe această insulă, situată între Tunisia şi Sicilia.

Incendiul de vegetaţie a izbucnit miercuri seara târziu, iar până în prezent se pare că nu există victime, a indicat joi departamentul de pompieri.

Au ars însă unele acoperişuri din lemn şi cabane, alături de zone împădurite, potrivit agenţiei siciliene de protecţie civilă. "Vântul şi flăcările se diminuează, ce a fost mai rău pare să fi trecut", a declarat primarul din Pantelleria, Vincenzo Campo, pentru agenţia de presă ANSA.

Focare au izbucnit în cel puţin două locaţii aflate la câteva sute de metri una de alta şi au fost alimentate de vânt, au declarat autorităţile.

Procuratura a început să investigheze cauza incendiului, neexcluzând încă acţiunea umană sau neglijenţa, scrie Agerpres. 

Alertă în Rusia. Smog și miros de ars în toată Moscova

Pentru a doua dimineață la rând, moscoviții se plâng că în tot orașul miroase de ars. Cu o zi mai devreme, "Rosleskhoz" și Ministerul Situațiilor de Urgență al Rusiei au asociat acest fenomen cu incendiile forestiere din regiunea Ryazan.

Joi dimineață, potrivit corespondenților Interfax, se observă miros de ars și smog în districtele Pechatniki, Izmailovo, Shchukino, Dynamo și o serie de districte de nord, nord-est și central ale orașului. De asemenea, deteriorarea condiției aerului este înregistrată în zona Gării Nordului River și a Aeroportului Vnukovo.

Potrivit site-ului Centrului Hidrometeorologic, joi la Moscova se așteaptă căldură intensă, până la +31 de grade și până la ora 23:00 pe 19 august - un pericol de incendiu de nivelul 4.

Pompierii se luptă cu flăcările în regiunea Ryazan

Miercuri dimineața, moscoviții s-au plâns de mirosul de fum, dar și e particulele de cenușă care se așează pe pervazurile ferestrelor. Rospotrebnadzorul capitalei a consolidat controlul asupra stării aerului atmosferic din oraș. Primarul capitalei, Serghei Sobyanin, a trimis pompieri, salvatori și echipamente pentru a ajuta locuitorii din Ryazan.

Miercuri seara, adjunctul lui Sobyanin, Piotr Biryukov, a anunțat că gruparea pompierilor moscoviți și echipamentul din regiunea Ryazan va fi dublată. După aceea, un total de cinci elicoptere ale Centrului de Aviație din Moscova vor fi implicate în regiunea Ryazan: trei Ka-32A, cel mai mare elicopter de incendiu Mi-26T din lume, capabil să arunce până la 15 tone de apă în foc și un elicopter de recunoaștere VK117S-2. Pe lângă pompieri, în regiunea Ryazan de la Moscova au ajuns și detașamente consolidate cu echipamente de stingere de la serviciile rutiere ale orașului.

Tot în seara zilei de 17 august, guvernatorul interimar al regiunii Ryazan, Pavel Malkov, a raportat că au existat cinci incendii în regiune pe o suprafață de 84,8 hectare, iar în districtul Klepikovsky, un incendiu la sol a fost intensificat de vântul puternic și era o amenințare pentru satul Golovanovo. Mai târziu, spre seară, el a spus că au reușit să doboare focul din zonă și că un Il-76 al Ministerului rus pentru Situații de Urgență, sosit de la Jukovski, a ajutat la stingerea incendiului.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel