În spatele semnificației și istoriei numelui trupei: Jethro Tull

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
În spatele semnificației și istoriei numelui trupei: Jethro Tull / Facebook
În spatele semnificației și istoriei numelui trupei: Jethro Tull / Facebook

Grupul britanic a fost format în 1967 și a început să cânte blues rock și jazz fusion. Însă după ceva timp grupul a început să se implice în hard rock și chiar în muzica clasică, creând un sunet de "rock progresiv".

În prezent, liderul trupei, solistul și singurul membru constant în istoria de peste 50 de ani a grupului este Ian Anderson, un multi-instrumentist care cântă la flaut și chitară acustică.

Jethro Tull și-a lansat albumul de debut, This Way, în 1968, iar următorul album, Stand Up, din 1969, i-a adus succesul comercial, ajungând pe locul 1 în Marea Britanie. LP-ul din 1971, Aqualung, a început să prezinte sensibilitățile sale "prog rock" și a adus grupului și mai mult succes.

Trupa a continuat să facă turnee până în 2011 și a lansat ultimul album cu material nou în 1999, cu J-Tull Dot Com, precum și un album de Crăciun în 2003. Dar apoi, în 2022, Jethro Tull a lansat The Zealot Gene.

Numele trupei

La începuturile celor mai multe trupe, numele pot fi greu de găsit și de acceptat. Jethro Tull nu a făcut excepție.

La început, grupul de muzicieni a avut dificultăți în obținerea de concerte, iar trupa a început să își schimbe des numele pentru a putea cânta în circuitul cluburilor din Londra. Printre primele opțiuni se numărau Navy Blue, Ian Henderson's Bag o' Nails și Candy Coloured Rain.

Numele formației erau adesea date grupului de către personalul agentului de rezervări. Totuși, unul dintre acești membri ai personalului era pasionat de istorie și, în cele din urmă, a dat grupului numele Jethro Tull, care era și numele unui agricultor din secolul al XVIII-lea. Acest nume a rămas pentru că, în parte, grupul l-a folosit prima dată când unui manager de club i-a plăcut spectacolul lor suficient de mult încât să-i invite din nou să cânte în clubul său.

Omul Jethro Tull

Jethro Tull, persoana, s-a născut în 1674. A fost un agricultor englez din Berkshire care, potrivit cercetătorilor, a contribuit la revoluția agricolă britanică din secolul al XVIII-lea.

I se atribuie meritul de a fi dezvoltat, în 1701, o semănătoare trasă de cai care semăna semințe în rânduri ordonate. Mai târziu, a dezvoltat o sapă trasă de cai. Metodele sale au fost adoptate de mulți și au ajutat la punerea bazelor agriculturii moderne.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel