Imaginea COROANEI britanice, pătată de încă un SCANDAL. Fundația Prințului Charles, controlată de Scotland Yard

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Regele Charles al III lea / Facebook, Royal Family
Regele Charles al III lea / Facebook, Royal Family

Fundația Prințului Charles este în mijlocul unei investigații a Poliției în legătură cu unele sume de bani, primite în numerar.

Fundația Prințului Charles este vizată de o anchetă pentru primirea, în numerar, a unor sume de bani în schimbul facilitării unor servicii.

Urmare acuzațiilor unui miliardar saudit, care ar fi donat bani Fundației Prințului Charles, s-a pus în mișcare o investigație a Scotland Yard.

Miliardarul susține că a oferit banii în schimbul facilitării obținerii cetățeniei Regatului Unit și a rangului de cavaler.

Reprezentanții Prințului Charles au declarat că  Alteța Sa „nu știe” despre presupusele controverse privind această problemă. „Prințul de Wales nu știe despre presupusa ofertă privind anumite onoruri sau cetățenia britanică în baza donațiilor făcute către fundația sa”.

Acțiunea care s-a pus în mișcare nu îl vizează pe Prințul Charles, dar „Dacă Alteței Sale Regale i s-ar cere să ajute, desigur, ar face acest lucru”, a spus un purtător de cuvânt al acestuia.

Publicația britanică The Sun, scrie că detectivii Scotland Yard cercetează acuzațiile referitoare la Michael Fawcett, fostul director al Fundației Prințului și unul dintre cei mai apropiați asistenți ai Alteței Sale.

Fawcett a demisionat în octombrie, pe fondul afirmațiilor că a promis că va ajuta la obținerea cetățeniei britanice pentru Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz, un donator al organizației de caritate.

The Sun mai scrie că echipa de anchetă care investighează cazul este aceeași cu unitatea care lucrează la cazul Partygate, acolo unde principalul actor este premierul Boris Johnson, acuzat că ar fi oraganizat și participat la petreceri în timpul perioadei de restricții.

Citește și: Telefoane vândute direct din portbagaj. ”La aceeași adresă sunt înregistrate peste 500 de alte firme”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel