Telefoane vândute direct din portbagaj. ”La aceeași adresă sunt înregistrate peste 500 de alte firme”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Telefoane vândute direct din portbagaj. ”La aceeași adresă sunt înregistrate peste 500 de alte firme”
Telefoane vândute direct din portbagaj. ”La aceeași adresă sunt înregistrate peste 500 de alte firme”

Telefoane mobile în valoare de 43 de milioane de lei, vândute ilegal, direct din portbagaj.

O firmã din București a vândut timp de mai mulți ani telefoane mobile fără să plătească niciun leu ca impozit pe profit sau TVA.

Inspectorii Direcției Generale Antifraudã Fiscalã, din cadrul ANAF, spun că firma a vândut online, în perioada 2019–2021, telefoane mobile de ultimă generație și a avut încasări de aproape 43 milioane de lei.

„Reprezentanții firmei au cauzat un prejudiciu total de aproximativ 12 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată, impozitul pe profit și impozitul pe veniturile microîntreprinderilor aferente”, spun reprezentanții ANAF.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifraudă fiscală vor sesiza organele de urmărire penală.

Inspectorii ANAF spun că telefoanele se vindeau fie direct din portbagajul mașinii, fie erau expediate în țară, cu plata ramburs, prin intermediul unor firme de curierat, scrie mediafax.

„Inspectorii DGAF au constatat cã nu se desfășura nicio activitate comercială la sediul declarat, iar la aceeași adresă sunt înregistrate peste 500 de alte firme. Pentru disimularea legalității comercializării, produsele erau livrate cu opțiunea de verificare a coletului la livrare și erau însoțite de înscrisuri cu aparență de factură, cumpărătorii fiind în imposibilitatea de a beneficia de drepturile legale și de garanția produsului. Mai mult, firma era inactivă și accepta plăți doar în numerar, semne vizibile ale unor nereguli fiscale. Verificările vânzărilor online de bunuri cu livrare prin curier vor continua pentru asigurarea fiscalizării încasărilor”, potrivit comunicatului transmis de ANAF.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel