Ilie Năstase, fază amuzantă cu Regele Charles al III-lea: Se mai întâmplă să fii şi român

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ilie Năstase l-a cunoscut pe regele Charles al III-lea în 2013, pe vremea când acesta era încă prinţ de Wales, şi a povestit o fază amuzantă de atunci. 

„El m-a văzut jucând la turneul de la Wimbledon, pentru că venea acolo cu mama lui și stăteau în loja familiei regale. M-am văzut cu el o singură dată, când a venit în vizită la București. Victor Ponta era prim-ministru și m-a chemat, iar atunci a fost un moment foarte haios.

La un moment dat mi-a spus că își aduce aminte de meciurile mele, dar că nu știa că sunt român. I-am zis: ‘Se mai poate întâmpla să fii și român’, iar atunci a început să râdă. I-a plăcut gluma!”, și-a amintit Ilie Năstase, conform Prosport

Liderul grupului antimonarhie, eliberat de poliţia londoneză 

Liderul grupului anti-monarhie Republic, care se număra printre cele 52 de persoane arestate în ziua încoronării regelui Charles al III-lea, a fost eliberat după aproape 16 ore în custodia poliţiei britanice, informează duminică PA Media/dpa.

Graham Smith a fost eliberat sâmbătă de Poliţia Metropolitană din Londra în jurul orei 23:00 (22:00 GMT), în timp ce majoritatea colegilor săi au continuat să fie reţinuţi.

Într-o postare pe Twitter, Smith a spus că "nu mai există dreptul la proteste paşnice în Marea Britanie"."Mi s-a spus de multe ori că rolul monarhului este acela de a ne apăra libertăţile. Acum libertăţile noastre sunt atacate în numele său".

Poliţia Metropolitană a fost puternic criticată pentru aceste arestări, unele grupuri de campanie anti-monarhie comparând arestările cu "ceva la care te-ai aştepta să vezi la Moscova, nu la Londra". Aceasta a confirmat că 52 de persoane au fost arestate pentru infracţiuni de ordine publică, încălcarea păcii şi conspiraţie pentru a provoca deranj public în contextul ceremoniei de încoronare.

Comandantul poliţiei metropolitane Karen Findlay a admis legitimitatea îngrijorărilor cu privire la arestarea protestatarilor, dar a apărat acţiunile Scotland Yard."Datoria noastră este să facem acest lucru într-o manieră proporţională, în conformitate cu legislaţia relevantă".

Tot sâmbătă au fost arestaţi membri ai Just Stop Oil şi Labour for a Republic.

Poliţia a spus că a primit informaţii conform cărora protestatarii erau "hotărâţi să perturbe" ceremonia de încoronare, inclusiv prin distrugerea monumentelor publice cu vopsea, încălcarea barierelor şi perturbarea deplasărilor oficiale.

Militanţii au spus însă că protestele au fost paşnice, calificând arestările drept "un precedent periculos pentru noi, ca naţiune democratică".


Human Rights Watch a calificat arestările drept "incredibil de alarmante", adăugând că "este ceva la care te-ai aştepta să vezi la Moscova, nu la Londra", scrie Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel