Iată cinci feluri de mâncare delicioase din fructe. Variante sănătoase după masa de Paște

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Fructele sunt un mare aliat al sănătății, dar le găsim destul de rar în farfuriile noastre, mai ales în perioada sărbătorilor.

Trebuie să mănânci mai multe fructe, este un răspuns universal pe care îl putem auzi adesea când vine vorba de probleme minore de sănătate sau de oboseală.

Afirmația este adevărată, cercetările arătând că un consum regulat de fructe reduce riscul de deces prematur cu 13%, în timp ce cu până la 35% scade riscul de a dezvolta boli respiratorii.

Fără îndoială, fructele sunt într-adevăr un aliat, dar le găsim destul de rar în farfuriile noastre, mai ales în perioada sărbătorilor.

Poate că este timpul să te joci și să experimentezi, iar fructele să devină ceea ce trebuie să fie cu adevărat: un răsfăț de zi cu zi cu care îi poți surprinde pe cei dragi.

1. Căpșuni într-un pahar

Privește jumătatea plină a paharului, este motto-ul optimistului. Pe lângă optimism, îți poți umple cu adevărat paharul cu o doză de dulce și sănătoasă. 

S-a dovedit că căpșunile îmbunătățesc memoria pe termen scurt, dar ard și grăsimile acumulate în organism.

Sunt ușor compatibile cu iaurtul și alte fructe diverse. Dacă nu ești fan al iaurtului, laptele nu va fi o greșeală. Îți poți face propriul smoothie cu fructe. Pe de alta parte, căpșunile înmuiate in ciocolată, sau căpșunile cu topping de ciocolată sunt un desert căruia puțini ii rezistă.

Ca alternativă, poți folosi afinele. Acestea conțin o mulțime de vitamine pentru a-ți echilibra organismul slăbit după o iarnă lungă.

2. Barcă de ananas, ”încărcată” cu...ce fructe vrei tu

Vin zile mai calde, ceea ce ne amintește de mare și bărci. Începe croaziera și adu fructele ”la bord”. Folosește ananasul ca matriță principală, pe care o vei modela ca o barcă, sau forma pe care o vei umple.

Pe post de bărcuță poți folosi și alte fructe, precum papaya.

Utilizați o varietate de fructe pentru umplutură și faceți o salată de fructe în interiorul ananasului. Puteți decora totul cu foarte puțină frișcă, sau adăugați scorțișoară. Ananasul își va elibera sucul și va da un gust mai bogat acestei mese extrem de sănătoase.


3. Banane coapte

Există multe discuții pe internet despre cum ar trebui consumate bananele, dar un lucru este sigur – nu vei da greș cu bananele coapte.

Îți ia o oră să prepari acest desert și nu ai nevoie decât de banane, una-două linguri de zahăr și puțină lămâie.

Îndulcim bananele cu puțin zahăr și topping după dorință, apoi dați-le pentru 20 de minute la cuptorul încins la 220 de grade. Când bananele sunt moi, le puteți servi pe o farfurie cu orice topping.

4. Apple Chips

Chips-urile pot fi cu siguranță o alegere bună și sănătoasă.

Tot ce trebuie să faceți este să încălziți două linguri de zahăr și patru linguri de apă până când zahărul se dizolvă.

Se adaugă apoi o jumătate de lingură de oțet de mere si putina scortișoară, după care se poate stinge focul.

Tăiați un măr mai mare în jumătate, îndepărtați semințele și tăiați în felii subțiri.

Înmuiați feliile feliate în sirop de zahăr pe o parte și aranjați-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Asigurați-vă că partea umedă este orientată în sus. La final, coaceți feliile la 100 de grade timp de o oră până devin crocante.


5. Caise umplute

Scoateți sâmburele din caise și, în schimb, alegeți umplutura la alegere. Aceasta poate fi din ciocolată, brânză dulce sau alte fructe.

Există câte opțiuni vă puteți imagina. Le poți umple și cu iaurt și astfel obține o combinație de gust acru-dulce care cu siguranță te va împrospăta.

Acest desert nu necesită mult timp și este extrem de ușor de preparat. Îl poți servi pe o farfurie decorata cu restul fructelor. O masă rapidă și sănătoasă în special ar putea stârni zâmbete de la cei mici.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel