Iată ce ne așteaptă: Prețul exorbitant al gazului îi face pe mulți producători ucraineni de sticlă să pună lacătul la fabrică

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Situația din industria ucraineană pare trasă la indigo cu cea a fabricilor românești: prețurile uriașe la gaze și energie sunt aproape de a pune pe butuci zeci de fabrici.

Industria sticlei, un domeniu care utilizează cantități ridicate de gaze pentru producție, este pe punctul de a se prăbuși din cauza prețurilor uriașe la gaze. Trei fabrici din Ucraina s-au oprit deja, iar restul au intrat în proces de oprire tehnologică pentru a preveni oprirea completă a cuptoarelor, a comunicat Asociația întreprinderilor din industria sticlei „Glass of Ukraine”, citată de publicația Liga.

Potrivit reprezentanților acestora, peste 12.000 de ucraineni sunt amenințați cu concedierea din cauza situației critice din industrie.

Sectoarele conexe, care depind de furnizarea sticlei, ar putea fi afectate și ele.

Prețul gazelor - până la 50% din costul de producție

Asociația notează că, din cauza prețului tot mai mare la gaze, produsele companiilor ucrainene devin necompetitive atât pe piețele interne, cât și pe cele internaționale.

Citește tot articolul pe DCBusiness

https://www.dcbusiness.ro/iata-ce-ne-asteapta-pretul-exorbitant-al-gazului-ii-face-pe-multi-producatori-ucraineni-de-sticla-sa-puna-lacatul-la-fabrica_639462.html

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel