Hong Kong intenționează să interzică complet țigările electronice în acest an

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la George Becker/pexels
Fotografie de la George Becker/pexels

Autoritățile din Hong Kong au anunțat joi intenția de a interzice complet țigările electronice în acest an, din cauza impactului negativ pe care acestea îl au asupra sănătății tinerilor din regiunea situată în sudul Chinei, informează AFP.

"Vom interzice complet toate produsele alternative de fumat", a declarat secretarul local al Sănătăţii, Lo Chung-mau, în cadrul unei conferinţe de presă, folosind expresia guvernului pentru a se referi în special la ţigările electronice.

Anunţul vine la aproape doi ani de la interzicerea importului, fabricării şi vânzării produselor alternative de fumat.

Hong Kong a interzis deja deţinerea de ţigări electronice "în scopuri comerciale". Măsura formulată joi este menită să extindă această interdicţie la cumpărători, chiar dacă aceştia doresc să vapeze în sfera privată.

Potrivit legislaţiei din Hong Kong, oricine importă ţigări electronice riscă până la şapte ani de închisoare şi o amendă de două milioane de dolari hongkongezi (235.000 de euro). Producătorii şi vânzătorii riscă o pedeapsă de până la şase luni de închisoare.

O interdicţie totală face obiectul unui "consens în societate", a declarat secretarul adjunct al Sănătăţii, Eddie Lee. "Este timpul să interzicem toate formele de posesie a produselor alternative de fumat, inclusiv pentru uz personal", a subliniat acesta.

Autorităţile locale au anunţat joi şi alte măsuri antifumat, cum ar fi interzicerea fumatului în cozile de pe drumurile publice.

Guvernul a propus, de asemenea, interzicerea tutunului aromatizat, deosebit de popular în rândul tinerilor şi al femeilor, potrivit rezultatelor unui studiu citat de autorităţi.

Lo a declarat că speră ca subiectul interzicerii total a ţigărilor electronice să fie prezentat parlamentarilor din Hong Kong în cursul acestui an.

Treizeci şi patru de ţări au interzis vânzarea de ţigări electronice, a indicat anul trecut Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel