Harry vrea să dea în judecată Guvernul britanic. Ar fi pentru prima dată în istorie! Nepotul reginei, nemulțumit de lipsa protecției poliției

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Harry ar fi fost determinat să recurgă la acest gest de un incident, petrecut la Londra, în vara lui 2021, atunci când mașina în care se afla acesta a fost urmărită de un grup de paparazzi, după ce Prințul a plecat de la un eveniment.

Regina s-ar părea că ar fi fost informată de intențiile Ducelui de Sussex.

Cazul, care ar urma să se judece la Înalta Curte, riscă să se transforme într-o nouă pată pe obrazul familiei britanice.

Decizia lui Harry vine la câteva zile după scandalul care a cutremurat familia regală britanică, Regina Elisabeta a II a fiind, practic, nevoită să îi retragă fiului său, Prințul Andrew, toate distincțiile militare și titlul de Alteță Regală.

Experții spun că ar putea fi pentru prima dată în istoria Marii Britanii când un membru al Familiei Regale intentează o acțiune în justiție tocmai împotriva Guvernului Majestății Sale.

Avocații lui Harry au formulat o cerere prealabilă către Ministerul de Interne al Regatului Unit, care este obligatorie pentru a putea începe acțiune în justiție. În cerere se indică faptul că se va trece la o acțiune în instanță dacă Poliția nu va lua măsuri pentru asigurarea securității Prințului Harry pe toată perioada în care acesta se va afla pe teritoriul UK.

Citește și: Încă o zi liberă de la angajator pentru salariații care sunt de acord să se autorecenzeze

Un reprezentant al Ducelui de Sussex a declarat că Harry va plăti din fonduri proprii toate costurile legate de asigurarea protecției acestuia și a familiei sale.

5. -imagine fara descriere- (screenshot_20220116-172558_instagram_97726900.jpg)

„Marea Britanie va fi întotdeauna casa prințului Harry și o țară în care își dorește ca soția și copiii să fie în siguranță”, a spus reprezentantul legal al Ducelui, într-un comunicat, citat de Daily Mail.

Harry susține că echipa sa de protecție privată din SUA nu are jurisdicție în străinătate sau acces la informațiile secrete din Regatul Unit, care sunt necesare pentru a menține familia Sussex în siguranță.

Harry și Meghan nu au mai beneficiat de protecția poliției din momentul în care aceștia au renunțat la titlurile regale, problema protecției lor fiind un subiect care a suscitat vii discuții în insulă.

Reprezentantul legal al Prințului a mai punctat că: ”Ducele s-a oferit pentru prima dată să plătească personal pentru protecția poliției din Marea Britanie, pentru el și familia sa, încă din ianuarie 2020. Oferta a fost respinsă”.

Citește și: Prințul Charles ”ia taurul de coarne”. NU poate permite așa ceva

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel