Greșeala de la cină care îți face metabolismul să fie mai lent. Iată ce spun nutriționiștii

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com

Sepcialiștii au dezvăluit ce greșeală trebuie să eviți la ultima masă din zi.

Cina, ultima masă a zilei, ocupă un loc special în rutina noastră zilnică. Este un moment în care ne hrănim după o zi lungă de muncă și ne relaxăm alături de cei dragi. Cu toate acestea, modul în care abordăm cina, obiceiurile noastre alimentare și alegerile pe care le facem în timpul acestei mese pot avea un impact semnificativ asupra metabolismului și sănătății noastre generale. În acest articol, vom explora conceptul de cină și vom examina modul în care anumite practici pot duce involuntar la un metabolism mai lent, afectându-ne în cele din urmă bunăstarea.

Mary Sabat, specialist, a dezvăluit care este singura greșeală pe care o faci la cină și care poate încetini metabolismul. Sabat a dezvăluit că a consuma o masă mare, bogată în calorii, chiar înainte de culcare, poate avea un impact negativ asupra metabolismului.

Mâncăruri bogate în calorii înainte de culcare, un pericol pentru organism

Consumul unei cine bogate în calorii chiar înainte de culcare poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății și metabolismului nostru. Pe măsură ce corpul încetinește în timpul somnului, acesta arde caloriile într-un ritm mult mai lent. Atunci când ingerăm un număr mare de calorii seara târziu, corpul nostru se poate lupta să proceseze și să utilizeze această energie în mod eficient, ceea ce duce la o probabilitate crescută de creștere în greutate și la întreruperea tiparelor de somn.

"Atunci când consumați o masă mare chiar înainte de culcare, corpul dumneavoastră are mai puțin timp să ardă aceste calorii prin procesul natural de digestie și metabolism. Acest lucru poate duce la un efect termic mai mic, ceea ce înseamnă că sunt arse mai puține calorii în timpul procesului de digestie", spune Sabat.

De asemenea, ea mai spune că a te răsfăța cu o masă substanțial bogată în carbohidrați în apropierea orei de culcare poate duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge. Atunci când zahărul din sânge suferă aceste creșteri, organismul răspunde prin eliberarea de insulină pentru a menține stabilitatea. Vârfurile constante ale glicemiei și dezvoltarea rezistenței la insulină pot contribui, în timp, la probleme metabolice și la potențialul de creștere în greutate.

Așadar, modul în care abordăm cina și alegerile pe care le facem în timpul acestei ultime mese a zilei pot influența semnificativ metabolismul și bunăstarea noastră generală. Astfel de practici pot perturba procesele digestive și metabolice naturale ale organismului, ceea ce poate duce la creșterea în greutate și la tulburări de somn. Pentru a promova un metabolism sănătos, se recomandă, de obicei, să vă programați mesele mai mari, cu o densitate calorică, mai devreme în timpul zilei, atunci când nivelul de activitate este mai ridicat. Seara, este recomandat să optați pentru o masă mai ușoară și echilibrată. În plus, încorporarea a câteva ore de post între ultima masă și ora de culcare poate îmbunătăți atât calitatea somnului, cât și digestia, oferind beneficii potențiale pentru sănătatea metabolismului.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel