Grecia oferă IMAGINILE zilei: Un parașutist din Forțele Aeriene elene rămâne agățat de AVION

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Un parașutist grec a trăit spaima vieții sale.

Un parașutist al forțelor armate grecești a rămas agățat în afara unui avion militar de transport C-130, la o înălțime de aproximativ 1.500 de metri, timp de câteva minute, după ce parașuta lui nu s-a deschis în timpul unui exercițiu în insula Cipru.

Incidentul fără precedent a avut loc în timpul unui exercițiu efectuat la Larnaka și o tragedie a fost evitată pentru că colegii săi au reușit să-l recupereze din situația extrem de periculoasă.

Totul a început odată cu decolarea aeronavei C-130 de pe aeroportul din Larnaca. Când aceasta a ajuns la aproximativ 1.500 de metri, s-a aprins semaforul verde pentru ca membrii Forțelor Speciale să poată sări cu parașuta.

Primul dintre cei 40 de parașutiști a sărit în gol prin ușa laterală a aeronavei, însă sistemul nu a deschis parașuta, iar militarul a rămas suspendat în aer, la o distanță de 4-5 metri de aeronavă.

„Parașuta nu s-a deschis, dar procedura standard de operare pentru un astfel de eveniment a fost implementată, evitând astfel un eveniment nefericit”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului cipriot al Apărării, citat de publicația Cyprus-mail.

Parașutistul a încercat să deblocheze parașuta iar, în cele din urmă, ceilalți parașutiști din avion l-au tras înăuntru și au împiedicat o tragedie.

Potrivit informațiilor din presă, șeful Statului Major General al Greciei, generalul Konstantinos Floros, îi va premia pe parașutiștii care au participat la operațiune și au gestionat impecabil situația de urgență extrem de rară, precum și pe  piloții aeronavei de transport C-130 ale Forțelor Aeriene elene.

Unitatea Specială de Parașutiști ETA este renumită pentru nivelul ridicat al pregătirii militarilor săi. Cei care doresc să fie selectați pentru a fi antrenați ca parașutiști trebuie să îndeplinească o serie de criterii extrem de riguroase.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel