Gogoși bestiale fără făină și fără zahăr: sunt perfecte și cei care sunt la dietă

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Gogoși bestiale fără făină și fără zahăr - sunt bune și cei care sunt la dietă. Sursa - Pexels
Gogoși bestiale fără făină și fără zahăr - sunt bune și cei care sunt la dietă. Sursa - Pexels

Acest desert este perfect pentru cei care urmează dieta ketogenică sau pentru cei care, pur și simplu, vor să servească ceva delicios, dar, în același timp, ușor și sărac în calorii.

În ajutor ne vine rețeta de gogoși fără zahăr și fără făină.

Să vedem care sunt ingredientele:

1 linguriță de praf de copt,

50 grame de unt,

2 ouă,

20 grame de mac,

esență de vanilie,

160 grame migdale,

50 ml lapte de cocos. 

Preparare

În primul rând, puneți migdalele în apă clocotită, timp de 10 minute. Apoi uscați-le cu hârtie absorbantă și puneți-le în cuptorul cu microunde pentru 2 minute.  Când timpul expiră, amestecați-le și transferați-le într-un bol. 

Îngheţată de pepene verde. Rețeta economică pentru desertul verii

Adăugați acum ouăle și esența de vanilie. Se adaugă și un praf de sare, praful de copt, laptele și untul topit anterior.

Adăugați și semințele de mac și amestecați toate ingredientele cu ajutorul unei spatule, până când compoziția este perfect omogenizată. Apoi luați o formă pentru gogoși și, cu o lingură, împărțiți tot amestecul.

Chipsuri de cartofi, făcute acasă din 3 ingrediente. O rețetă uimitor de ușoară

Dați tava într-un cuptor încins, pentru 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Între timp, tăiați 50 de grame de ciocolată neagră în bucăți mici, pe care le transferați într-un bol termorezistent, împreună cu 3 linguri de lapte de cocos. Topiți ciocolata cu laptele de cocos în cuptorul cu microunde. 

Cum trebuie să fie micul dejun de vară: bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre

Când gogoșile s-au răcit, la temperatura camerei, scufundați doar o parte din gogoașă în amestecul de ciocolată. Repetați procedura până se termina toate gogoșile. Desertul este gata de servit. Poftă bună!

BONUS: Cheesecake fără coacere

Ingrediente pentru blat:

250 g biscuiţi digestivi,
125 g unt topit.

Ingrediente pentru cremă:

500 g mascarpone,
240 g iaurt grecesc cu 10% grăsime,
smântână neîndulcită pentru frişcă (100ml),
2 plicuri zahăr vanilinat,
50 g zahăr  în funcţie de gust),
piersici dintr-un borcan de compot (700 ml),
10 g foi gelatină,
100 ml zeamă din compot.

Ingrediente pentru decor:

piersicile dintr- un borcan de compot,
10 g foi gelatină,
300 ml zeamă din compot,
coacăze roşii.

Cum se prepară

 

Mărunţim biscuiţii digestivi şi apoi adăugăm untul topit şi amestecăm până când obţinem o textură nispoasă. Adăugăm compoziţia într-o tavă de tort şi nivelăm cu mâna sau apăsăm cu un pahar până când formăm blatul. Dăm tava la frigider, timp în care ne ocupăm de cremă, potrivit tradițiisidelicii.ro.

Scoatem piersicile din compot şi le lăsăm să se scurgă de zeamă şi le tăiem cubuleţe. Mărunţim cu ajutorul unui blender vertical zahărul împreună cu cel vanilinat până când devine pudră şi apoi îl mixăm cu brânza mascarpone şi iaurtul grecesc.

Mic dejun mediteranean. Nu necesită vreo preparare specială

Mixăm smântâna pentru frişcă pe care am adăugat-o în compoziţia de mai sus. Hidratam foile de gelatină timp de 5 minute în apă rece, apoi le scurgem de apă şi le adăugăm într-o crăticioară cu 100 ml zeamă din compot de piersici, la foc mic. Amestecăm continuu până când gelatina se lechifiază.

După ce amestecul cu gelatină s-a răcit, îl adăugăm în crema de iaurt şi mixăm bine. Încorporăm piersicile tăiate cubuleţe în cremă cu o spatulă. Adăugăm compoziţia peste blatul de biscuiţi şi lăsăm cheesecake-ul la frigider pentru 1 oră.

Consumați avocado! Fructul exotic, cu zeci de proprietăți cosmetice pentru piele și păr

După ce a trecut o oră, decorăm tortul cu fructele feliate şi apoi lăsăm la rece, timp în care pregătim jeleul. Pentru jeleu, hidratăm iar foile de gelatină pentru 5 minute şi apoi le adăugăm în zeama de compot. Încălzim până când se topeşte complet gelatina. După ce s-a răcit amestecul cu gelatină, îl adăugăm peste fructe şi lăsăm cheesecake-ul la frigider peste noapte.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel