Gipsy Kings vin în România! Concertul va avea loc pe 30 octombrie 2023

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Gipsy Kings vin în România! Concertul va avea loc pe 30 octombrie 2023/Facebook
Gipsy Kings vin în România! Concertul va avea loc pe 30 octombrie 2023/Facebook

Celebra trupă de flamenco va cânta la București, în cadrul turneului aniversar „Bamboleo Tour”.

Gipsy Kings by Diego Baliardo va concerta la Sala Palatului, pe 30 octombrie, de la ora 19.30, marcând a 35-a aniversare a hitului mondial „Bamboleo”. Faimoasa trupă Gipsy Kings, laureată cu Premiul Grammy, este considerată una dintre cele mai de succes produse muzicale de export din Franța.

Concertul face parte din turneul mondial „Bamboleo Tour” și aduce în România hiturile îndrăgite interpretate de co-fondatorul Diego Baliardo și de colegii săi de trupă, pe ritmuri de flamenco modern, rumba catalană, chitară spaniolă și sonorități nomade, care i-au adus notorietatea mondială și un Premiu Grammy (categoria albume World Music, pentru „Savor Flamenco”).

Diego Baliardo, co-fondator al grupului Gipsy Kings, s-a născut la Montpellier și a crescut cântând la chitară alături de frații săi. Grupul a apărut în 1987, când două familii din sudul Franței, Baliardo și Reyes, și-au unit forțele pentru a celebra cultura nomadă.

Gipsy Kings și-au câștigat notorietatea după ce au cântat la o petrecere privată găzduită de Brigitte Bardot la Saint-Tropez, trupa devenind indispensabilă la recepțiile exclusiviste. Hitul „Bamboleo”, care dă titlul primului lor album, a prefațat o carieră de excepție, cu peste 20 de milioane de albume vândute în toată lumea și cu piese precum „Djobi Djoba” sau „Baila me” fredonate pe tot mapamondul.

Diego Baliardo, din postura de co-fondator, este artistul care asigură perenitatea artistică a creațiilor acestui grup legendar, prin turnee cu grupul Gipsy Kings by Diego Baliardo, compus din membri ai trupei originale, dar și din reprezentanți ai noilor generații.

Prețul biletelor pornește de la 166 de lei la 281 de lei.

 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel