Germania e împărțită: Târguri de Crăciun organizate în nouă orașe. Sudul rămâne ”în întuneric”

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pexels
Foto: Pexels

În unele orașe germane, târgurile de Crăciun au rămas deschise, în ciuda unor măsuri adoptate la nivel național.

Cu o lună înainte de sărbători, pieţe tradiţionale de Crăciun urmează să fie deschise luni în mai multe oraşe din Germania, transmite DPA, citat de Agerpres. 

Nouă târguri de Crăciun vor fi deschise

În pofida creşterii tensiunilor din cauza înmulţirii accelerate a cazurilor de infecţie, mari pieţe de Crăciun ar urma să fie deschise luni în Berlin, Frankfurt, Karlsruhe, Hamburg, Bremen, Hanovra, Kiel, Luebeck şi Catedrala de la Koln.

Regulile sunt diferite: se va aplica regula 3G (vizitatorii trebuie să vaccinaţi, vindecaţi sau testaţi) şi cea 2G (au acces doar vizitatorii care au fost vaccinaţi şi care s-au vindecat).

Deja funcţionează târguri de Crăciun în oraşe precum: Essen, Duisburg, Dortmund, Dusseldorf şi Freiburg, precizează DPA.

Târguri anulate

În alte oraşe, organizatori au decis să anuleze aceste evenimente tradiţionale din cauza pandemiei.

De exemplu, pieţele de Crăciun din oraşele Nuremberg, Dresda şi München se numără printre cele care nu se vor deschide luni.

Citește și: Târgul de Crăciun din München, anulat din cauza 'creşterii exponenţiale' a numărului de infectări

Care e situația în România

Târgul de Crăciun din Piața Mare din Sibiu se va deschide în acest an în 26 noiembrie, iar accesul se va face pe baza certificatului verde, au anunțat joi organizatorii.

„Am amânat deschiderea pentru 26 noiembrie, fapt ce ne-a permis să vedem și o evoluție mai bună a cazurilor, să vedem ce restricții există și în funcție de acestea, ce putem organiza”, a declarat Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun.

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, a anunțat că Târgul de Crăciun va fi organizat în Piața Universității.

A fost decis accesul cu taxă la Târgul de Crăciun din București.

Nicușor Dan spune că Târgul de Crăciun nu va costa municipalitatea nimic, anunțând și ”alte surprize”: ”În această iarnă, în condiţiile în care criza sanitară ne lasă, Municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piaţa Universităţii, care nu va costa Municipalitatea nimic”, a declarat edilul.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel