Garduri instalate în supermarketuri din ţară pentru a-i separa pe vaccinați de nevaccinați

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Administratorii au luat decizia să îi separe pe clienţii care sunt vaccinaţi de cei care nu pot prezenta certificatul verde la intrarea în magazin. În acest scop, au montat pe holul de acces un gard de plasă, asemănător celor folosite pentru delimitarea şantierelor.

Clienții supermarketului au păreri împărțite, unii fiind de acord cu măsura, în timp ce alții se declară deranjați de această modalitate găsită de reprezentanții unui lanț de magazine de a forma culoare, informează Observator, citat de Stiridiaspora.

Gardurile despărțitoare au fost instalate la finalul săptămânii trecute pe mijlocul galeriilor comerciale în mai multe oraşe din ţară.

Reprezentanții lanțului de supermarketuri nu au oferit nicio reacție pentru moment.

Care ar fi motivul

Șeful DSU, Raed Arafat declara luna trecută că certificatul verde va fi necesar pentru a avea acces în centre comerciale. Este posibil ca reprezentanții lanțului de supermarketuri să fi dorit să preîntâmpine orice probleme legate de măsurile restrictive, întrucât supermarketurile și galeriile comerciale funcționează în aceeași clădire.

Șeful DSU a precizat că persoanele nevaccinate sau netrecute prin boală nu vor putea intra în magazinele alimentare situate în interiorul mall-urilor  ”În mall, la magazine alimentare nu se poate intra decât pe baza certificatului verde, adică vaccinat sau trecut prin boală, însă în afara mall-ului se poate intra la magazinele alimentare doar cu masca”, spunea Raed Arafat, pe 25 octombrie.

Sunt afișate și anunțuri la intrare prin care clienții sunt înştiinţaţi că în magazinele mici au acces doar clienții cu certificat verde, fără ca acest lucru să fie verificat de cineva, iar în cele mai mari au acces și persoanele nevaccinate.

Calitatea vieții în România. Suntem pe ultimul loc în UE, dar în fața Sudanului sau Ciadului

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel