Furnizor de gaze, amendat pentru nerespectarea ordonanței privind compensarea

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Un furnizor de gaz a fost amendat cu 50.000 de lei pentrru nerespectarea ordonanței privind schema de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale în sezonul rece 2021-2022, a anunțat ministrului Energiei, Virgil Popescu.

„Nicio companie furnizoare nu își va bate joc de români! Să emită facturile pentru lunile noiembrie 2021 - martie 2022 în acord cu legea nr. 259 din 29 octombrie 2021 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022! În mod contrar vor exista sancțiuni dure”, a scris miercuri pe Facebook ministrului Energiei Virgil Popescu.

Acesta a dat ca exemplu o companie din județul Bihor.

„Abonații Gaz Vest SA - din județul Bihor - au primit facturile aferente lunii noiembrie fără să fie aplicată legea care prevede plafonarea și schema de compensare! Drept urmare am luat atitudine! Și în urma controlului celor de la ANPC rezultatul este următorul: s-a aplicat Legea 363/2007 și s-a constatat că au încălcat art.6 alin.(1), lit.d.- prețul sau modul de calcul al prețului”, susține ministrul.

Citește și: Emirul Dubaiului, condamnat la plata sumei de 640 de milioane de euro unei foste soţii şi copiilor lor

El spune că firma a primit o sancțiune contravențională de 50.000 lei și o sancțiune complementară de recalculare a consumului citit sau estimat pentru consumatorii casnici începând cu data de 1 noiembrie, în termen de 15 zile, scrie mediafax.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel