Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: Londra este paralizată în faţa măsurilor de securitate excepţionale

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data publicării:
| Categorie: Știri
funeralii
funeralii

Străzile din centrul Londrei s-au trezit luni blocate în faţa măsurilor de securitate excepţionale şi a afluxului masiv de persoane care au vrut să-şi ia un ultim rămas bun de la regina Elisabeta a II-a după funeraliile sale de stat, relatează EFE.

Încă de la primele ore ale dimineţii, autobuzele au fost perturbate de la rutele lor obişnuite, neputând ajunge în inima capitalei, şi cel puţin trei staţii de metrou au fost închise: Westminster, St James' şi Hyde Park Corner. Maşinile particulare circulă cu greu în Londra, unde este totuşi foarte puţină activitate, deoarece ziua a fost declarată nelucrătoare de către autorităţi. Guvernul i-a invitat pe toţi cetăţenii care doresc, să se apropie de traseul pe care va trece cortegiul funerar al Elisabetei a II-a după funeraliile de stat, programate pentru ora locală 11.00 (10.00 GMT), deşi a avertizat că deplasările în interiorul Londrei vor fi foarte complicate.

Toate zonele rezervate pentru ca publicul să vadă procesiunea de după funeralii sunt acum ocupate în totalitate. Mii de oameni, mulţi dintre ei purtând steaguri britanice, au petrecut noaptea în aer liber, în ciuda temperaturilor scăzute, pentru a găsi cel mai bun loc de unde să poată vedea cum trece sicriul însoţit de mai mulţi membri ai familiei regale, în frunte cu regele Charles al III-lea. Dar nu lipsesc nici cei care îşi arată disperarea atunci când poliţia le arată barajele rutiere, obligându-i să facă ocoluri considerabile de la traseul planificat. Autobuzele care transportă membri ai guvernului britanic au început să sosească în jurul orei 08:00 (07:00 GMT) la Westminster Abbey, deşi primii şefi de stat şi înalţi demnitari sunt aşteptaţi să sosească mai târziu în cursul zilei. După funeralii, o procesiune care va trece pe lângă Palatul Buckingham o va duce pe Elisabeta a II-a la Castelul Windsor, unde va fi înmormântată alături de soţul ei, ducele de Edinburgh.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel