Fructul care nu îngrașă. Bilic: Nu dai doi bani pe el, dar dacă îl guști, ești cucerit

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepick
Foto: Freepick

Care e fuctul care nu îngrașă.

"Fructele se mănâncă pe post de desert și cu măsură, pentru că altfel ne vom îngrășa și este o grăsime urâtă, exact ca la băutorii de bere, care se pune pe abdomen.

Deci, facem burtă de la fructe, n-am niciun fel de veste mai puțin neplăcută. Mi-ar plăcea să vă spun, să zicem răul mai puțin rău, de exemplu despre piersici și caise, că au cea mai puțină fructoză, se absoarbe mai lent. În schimb, pepenii sunt, în acest moment, și de sezon, și campioni. Și va veni "artileria grea", în toamnă, reprezentantă de struguri. Deci, când vor veni strugurii, cred că nimeni nu mai are niciun dubiu că indiferent dacă bei vin sau că mănânci struguri, tot alcool se numește!", atrage atenția Mihaela Bilic.

Care e fuctul care nu îngrașă

"Piersica de vie. Dacă te iei după aspect, nu dai doi bani pe ele. Sunt mici, "palide" și neatrăgătoare. Se coc toamna târziu, odată cu strugurii… Însă dacă le guști, ești cucerit.

Zemoase și un pic amărui, parfumate și cu pulpa fermă, piersicile de vie sunt o revelație la capitolul fructe.

Eu le-am găsit în piață și pot să spun că n-am mâncat așa piersici bune nici astă-vară! Plus că sunt printre puținele fructe care nu îngrașă", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

"Fructele nu trebuie consumate în exces. Exces înseamnă cantitatea de fructe ce trece de ce ar intra într-o palmă, așa cum și pâinea trebuie măsurată tot cu palma. Fructele se pot consuma pe post de desert.

Fructele nu sunt un aliment de bază, nu pot înlocui niciodată mâncarea clasică, pentru că din apă cu fructoză noi nu putem funcționa. Vitaminele și mineralele pe care le conțin nu au aport caloric, acelea sunt micronutrienți, deci nu au rol de hrănire", a mai explicat Mihaela Bilic.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel