Freddie Mercury, solistul trupei Queen, cea mai bună voce din lume. S-a dovedit științific

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Captura video YouTube@ Queen Official
FOTO: Captura video YouTube@ Queen Official

Freddie Mercury are cea mai bună voce rock din istoria muzicii.

Freddie Mercury, legendarul solist al trupei britanice Queen, este cel mai mare cântăreț rock din toate timpurile, dincolo de preferințele iubitorilor de ”muzică adevărată”, iar acest lucru a fost dovedit științific, scrie Tone Deaf.

Mercury este ascultat cu mult interes și astăzi, după mai bine de 30 de ani de la moartea sa, în 24 noiembrie 1991, fiind pentru mulți un etalon atât al vocii, cât și al actului artistic.

Legenda spune că Freddie Mercury avea o gamă vocală imensă de patru octave și puta rivaliza cu puterea de a cânta a majorității starurilor de operă și era, practic, cel mai mare solist din toate timpurile.

Consequence of Sound (CoS), un grup de cercetători europeni, a publicat un studiu în revista Logopedics Phoniatrics Vocology în care a detaliat cât de remarcabilă era vocea lui Freddie Mercury.

Potrivit documentului, Mercury a folosit probabil o tehnică de cântat numită ”subarmonică”, folosită mai ales de cântăreții de gât, prin care faldurile ventriculare ale unei persoane vibrează împreună cu faldurile vocale.

Corzile vocale ale lui Freddie Mercury, unice

Corzile vocale ale lui Mercury sunt, de asemenea, unice prin faptul că se mișcau mai repede decât corzile vocale obișnuite, fluctuând la 7,04Hz. Pentru a pune acest lucru în context, vibrato-ul vocal tipic se situează undeva între 5,4Hz și 6,9Hz.

De fapt, după cum notează CoS, o undă sinusoidală perfectă pentru vibrato are o valoare de 1, ceea ce este ceea ce Pavarotti a avut în medie.

Freddie Mercury, între timp, a fost de aproximativ 0,57, ceea ce înseamnă că se întâmplau lucruri în corzile sale vocale pe care Pavarotti însuși nu le putea gestiona.

Vezi și: Se pregătește un spectacol cu holograma lui Freddie Mercury? Ce spune Sir Brian May

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel