Freddie Mercury și soprană Monserrat Caballé: Nu voi putea cânta "Barcelona" la Jocurile Olimpice

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Freddie Mercury și soprană Monserrat Caballé: Nu voi putea cânta "Barcelona" la Jocurile Olimpice
Freddie Mercury și soprană Monserrat Caballé: Nu voi putea cânta "Barcelona" la Jocurile Olimpice

Freddie Mercury și soprana Monserrat Caballé au creat una dintre cele mai remarcabile melodii, "Barcelona", marcând debutul colaborărilor inedite între artiști de operă și vedete rock. Acești doi giganti ai industriei muzicale au dezvoltat o relație specială în ultimii ani din viața solistului trupei Queen.

Împreună, Freddie Mercury și Monserrat Caballé au compus hitul "Barcelona" pentru Jocurile Olimpice din 1992 desfășurate în Barcelona. Tragica dispariție a starului rock a fost în 1991, din cauza bolii SIDA. Cu toate acestea, melodia a devenit imnul Olimpiadei și a rămas un hit internațional.

Cu impact global, "Barcelona" a fost mai mult decât o piesă extraordinară; pentru Freddie Mercury, a însemnat apogeul carierei sale. "Este un vis devenit realitate, mă întreb dacă vocile noastre se vor armoniza," dezvăluia Mercury. Această colaborare muzicală a crescut și a devenit o relație strânsă, cu Monserrat Caballé dezvăluind în ultimul său interviu despre prietenia care i-a unit.

Într-o altă situație, Caballé i-a sugerat lui Mercury să înregistreze un duet soprano-bariton, dar acesta a respins ideea. "Nu, pentru că atunci oamenii ar realiza că pot cânta într-adevăr", a explicat Mercury.

Indiferent dacă se aflau la înregistrări și compuneri în Barcelona sau Londra, legătura dintre cei doi depășea cu mult sfera profesională.

"Uneori, după cină, la casa lui Freddie, rămâneau până la 6-7 dimineața. El cânta la pian, ea improviza. Erau adevărate serate de neuitat," a dezvăluit nepoata sopranei.

"Pentru Freddie, Montserrat era din alt univers. Îi purta o iubire și admirație enormă, dorea ca totul să fie desăvârșit. Când am sosit la hotel în Londra, toate camerele erau inundate de trandafiri," a adăugat ea.

Monserrat a răspuns cu aceeași afecțiune. În timp ce lucrau la album, ea a susținut un spectacol la Royal Opera House, iar Freddie se afla în public. În semn de recunoștință pentru colaborarea lor, Monserrat a făcut o reverență către el în timpul spectacolului.

"Stând în costumul meu de seară, am fost nevoit să mă ridic și să fac o plecăciune. Ea mi-a trimis sărutări de pe scenă și i-am răspuns la ele," a mărturisit cu ușoară jenă solistul Queen.

La evenimentul oficial de lansare a piesei "Barcelona", care a avut loc la Ibiza în 1987, Freddie Mercury a glumit, spunând că își va dedica restul viitorului unei femei pe care a numit-o Montsi: "Îmi va ocupa tot timpul acum și aștept cu nerăbdare acest lucru", a spus el în mod jucăuș.

Cu toate acestea, timpul nu a mai fost în favoarea lui Freddie... În 1990, el i-a mărturisit lui Montsi că starea lui de sănătate se înrăutățește și că nu va supraviețui pentru a interpreta împreună piesa lor la Jocurile Olimpice.

În timp ce eram în studio și înregistram ultimele piese, mi-a spus: "Nu voi putea cânta «Barcelona» (la Jocurile Olimpice). Pur și simplu nu voi putea. Am SIDA și cu SIDA nu poți face planuri pe termen mai lung de doi ani!", a relatat artista spaniolă într-un interviu recent.

Ulterior, soprana a înregistrat o versiune specială pentru prietenul său: "Mi-a mărturisit că ar fi dorit să interpreteze aria din «Fantoma de la Operă», iar eu i-am spus că o voi înregistra. Și așa am făcut în studioul de înregistrări," a spus Monserrat Caballé. Ea a părăsit această lume în 2018, la vârsta de 85 de ani.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel