Fostul premier al Olandei a recurs la eutanasiere alături de soția sa

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Matthias Zomer/Pexels
Fotografie de la Matthias Zomer/Pexels

Dries Van Agt, care a fost șef de stat al Olandei între 1977 și 1982, a fost înmormântat alături de soția sa Eugenie, după ce au luat decizia inedită de a muri împreună.

Fostul prim-ministru olandez Dries Van Agt și soția sa Eugenie au decedat împreună, într-un caz rar de dublă eutanasiere.

Cei doi, ambii în vârstă de 93 de ani, erau grav bolnavi și au luat decizia de a muri împreună, ținându-se de mână.

Vestea a fost anunțată de Rights Forum, o organizație caritabilă fondată de Van Agt. Un purtător de cuvânt a declarat: "A murit de mână cu iubita sa soție Eugenie van Agt-Krekelberg, potrivit DailyStar.

"Ea a fost sprijinul și ancora cu care a fost împreună mai bine de 70 de ani. El a continuat întotdeauna să se refere la ea ca fiind "fata mea"."

Van Agt, care a condus creștin-democrații din 1977 până în 1982, era cunoscut pentru simțul umorului și pentru popularitatea sa. El a demisionat din partid în 2010, după ce aceștia și-au unit forțele cu politicianul de extremă dreapta Geert Wilders.

Van Agt, cunoscut pentru viziunea sa asupra conflictului israeliano-palestinian, a înființat o organizație caritabilă pentru a ajuta această zonă tulbure. Peter Bootsma, biograful său, a declarat:

"Felul în care și-a încheiat viața este ceva care îl caracterizează pe om. Încăpățânat și autonom, până la sfârșit. Mă gândeam uneori: sunt căsătoriți de 65 de ani, ce se întâmplă dacă unul dintre cei doi nu mai este acolo?"

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel