Fondatorul publicației Sputnik și Pogrom a murit după ce a căzut de la etaj. Anchetatorii spun că ar fi fost sub influența drogurilor

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Fondatorul revistei ”Sputnik și Pogrom”, Yegor Prosvirnin, a căzut luni de la fereastra unui bloc din Moscova, informează agenția rusă de știri TASS. 

Potrivit unei surse ale forțelor de ordine, Prosvirnin era în stare de ebrietate în momentul incidentului. Aceeași sursă a adăugat că bărbatul a fost găsit fără haine, iar în mâinile lui avea un cuțit.

Yegor Prosvirnin a lansat în 2012 publicația naționalistă Sputnik și Pogrom, care a fost închisă de autorități în 2017, fiind inclusă pe lista publicațiilor interzise și blocate de Roskomnadzor (Autoritatea de supraveghere din domeniul comunicațiilor), pe motiv că promova ”ura etnică și religioasă”.

Ulterior, el a afirmat că Rusia va intra în „colaps”, fiind un critic al președintelui Putin și prezicând un război civil.

Se afla sub influența drogurilor

Deși pare desprinsă din întrebările de la Radio Erevan, autoritățile spun că moartea ziaristul rus nu ar fi fost provocată de acțiunea altor persoane, Prosvirnin fiind foarte agitat din cauza drogurilor și alcoolului.

Yegor Prosvirnin era în stare de ebrietate și sub influența drogurilor spun anchetatorii, citați de TASS.

”Înainte de moartea sa, Yegor Prosvirnin s-a comportat ciudat, conform datelor preliminare, fiind sub influența drogurilor și a intoxicației alcoolice”  Potrivit sursei, după ce Prosvirnin s-a închis în camera lui, unde a aruncat lucruri și a spart mobilă, pe podea erau cioburi de sticlă. Pentru a ajunge acolo, oamenii legii au fost nevoiți să intre în aprtament prin balconul alăturat.

Colegii ziaristului: A fost un accident / ”Ce s-a fost difuzat pe rețelele de socializare este un fals”

Prosvirnin nu ar fi lăsat niciun bilet de sinucidere, a declarat, pentru TASS, Svyatoslav Pavlov, o persoană mai apropiată de ziarist.

”Nu, nu a fost niciun mesaj. Cel puțin ceea ce a fost difuzat pe rețelele de socializare este un fals”, a spus el.

În încercarea de a pune capăt speculațiilor privind moartea jurnalistului, colegii lui Yegor Prosvirnin spun că acesta nu a plănuit sinuciderea, dar că moartea sa a fost un accident.

"Toate circumstanțele morții lui cunoscute de noi indică faptul că a fost un incident nefericit, tragic. Yegor nu plănuia să se sinucidă", se spune într-un comunicat al colegilor jurnalistului, publicat pe rețelele de socializare. Ei consideră ceea ce s-a întâmplat este „un accident teribil”.

Citește și: Radio Erevan, oglinda unui regim perfect. ”Este adevărat că poetul Vladimir Mayakovsky s-a împușcat?”

Un șef de la Asistență Socială a falsificat aproape 500 de certificate de handicap. Printre beneficiari, persoane care lucrează în instituții publice

Paradoxul Omicron: De ce sunt mai multe spitalizări dacă noua tulpină dă forme mai ușoare

Prosvirnin a murit luni după-amiază, în urma unei căzături de la etajul patru al unei clădiri rezidențiale de pe bulevardul Tverskoy din capitala Rusiei. 

Pentru a stabili împrejurările morții acestuia, va fi efectuată o expertiză medico-legală.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel