Florin Piersic, la 86 de ani. Dan Negru: Mulțam pentru lecțiile de omenie

Antonio Grigore |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Florin Piersic, unul din cei mai iubiți actori români împlinește 86 de ani pe 27 ianuarie 2022.

Actorul a postat un mesaj pentru fanii săi, din care reproducem un fragment:

N-a venit încă momentul, nostalgiilor și al tristeților. Știți de ce? Pentru că am parte de afecțiunea, îndrăznesc să spun chiar iubirea voastră pe care o simt când vă am alături într-o sala de teatru, sau când vă întâlnesc- întâmplător - în fata unei recepții de hotel, la mii de kilometri de casa. 

Să fiți la fel de siguri că și eu vă iubesc! Și faceți bine și mai opriți și voi anii ăștia din goana, să nu mai fuga așa repede, că mai am ceva planuri cu mine și cu voi!

Florin”.

Dan Negru nu a ratat ocazia de a-i transmite marelui actor câteva cuvinte.

"Prietenul meu face azi 86 de ani. «Puștiule, dacă viața e de-a-ndoaselea hai să punem și anii așa..» mi-a spus zilele astea.  Acu' câteva săptămâni, plimbându-ne prin Dubai cu ocazia unei filmări, m-a întrebat: «Atunci când eu eram Mărgelatu' , aici era nisip și măgăoaiele astea de clădiri nu existau?» Când Mărgelatu era deja mare, Dubaiul încă era mic!  Clădirile s-or face nisip, Mărgelatu rămâne ... Măsura omului e omenia. Florin, mulțam pentru lecțiile de omenie din anii ăștia mulți!", a scris Dan Negru într-o postare pe Facebook.

Celebritatea şi popularitatea actorului nu se datorează doar rolurilor sale de pe scenă, ci şi celor interpretate în cinematografie. Florin Piersic are o bogată activitate în filmul românesc, jucând în peste 55 de pelicule. Debutul în film s-a produs cu "Ciulinii Bărăganului", în 1957, interpretând rolul lui Tănase, potrivit site-ului https://www.imdb.com/. Şi-a evidenţiat talentul în "Neamul Şoimăreştilor" (1965), regizat de Mircea Drăgan, apoi în filmul care l-a făcut cunoscut - "De-aş fi... Harap Alb" (1965), regizat de Ion Popescu-Gopo și în numeroase alte producții, scrie DCNews.

Citește și: Dan Negru, indignat de situația Poliției din România: La noi, modelele de polițiști au fost Garcea și Robi din Las Fierbinți!

Florin Piersic: Îmi este frică de moarte. Oamenii nu-şi vor mai aminti de mine

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel