Florii 2022. Cu cât a ajuns să se vândă peștele proaspăt. Prețuri ȘOC

Autorul articolului: Dana Mihai | Dată: 16 apr 2022, 18:07 | Categorie: Știri
Florii 2022. Cu cât a ajuns să se vândă peștele proaspăt. Prețuri ȘOC / FOTO: Pexels
Florii 2022. Cu cât a ajuns să se vândă peștele proaspăt. Prețuri ȘOC / FOTO: Pexels

De Florii majoritatea românilor mănâncă pește, dar nu știm dacă în acest an și în criza în care ne aflăm, își mai pot permite oamenii să cumpere un pește proaspăt.

Din câte vedem în hypermarketuri, nu doar carnea de miel a devenit o delicatesă indisponibilă pentru multe persoane din cauza prețului, din urmă, cu prețuri mari se apropie și peștele. Vă prezentăm o listă de prețuri!

Dacă sunteți iubitori de somon, sigur aceste prețuri o să vă șocheze! 

Somonul eviscerat se vinde în hypermarketuri cu 183,00 Lei / 3kg, din cauza acestor prețuri suntem constienți că nu mulți români își pot permite un asemenea pește la masa de Florii. Dar acesta nu este tot, vă aducem la cunoștință că un medalion de somon a ajuns la prețul de 93,90 Lei/ kg.

Facem un calcul pentru o familie formată din 4 membri, iar tuturor să le revină măcar un medalion de somon în farfurie. O masă de Florii cu pește pentru tată familia ajunge undeva la 375,60 Lei. Pentru guvernanți nu este mult, garantăm! Dar pentru cei care trăiesc cu salariul minim și își doresc să mănânce somon, acest lucru devine un vis, de ce? Pentru că oamenii preferă să cumpere un pește congelat și să le rămână bani și pentru un cozonac (alt lux în 2022, din păcate!).

Revenim la varianta low-cost pentru pește de Florii.

Din cauza crizei în care ne aflăm și din păcate conducerii pe care o avem, românii noștrii sunt mai mult decât "forțați" să aleagă varianta Macroului care se vinde cu 17,99 Lei/500g, Păstrăvului eviscerat la prețul de 29,70 Lei/ 1kg sau peștelui Dorada care se găsește în hypermarketuri cu prețul de 31,85 Lei/ 1kg.

Pentru iubitorii de icre, avem alte prețuri din hypermarketuri cu care sigur o să vă uimim!

100g de Icre de Crap se vând cu 24,90 Lei, iar un mini-borcan de 50g de Icre de Somon se află la rafturi cu prețul de 21,90 Lei. 

Varianta de buget pentru icre.

Icre sarate de cod Negro, 80 g - 6,75 Lei

Icre sarate de hering Negro, 100 g - 11,20 Lei

Cu aceste prețuri pentru masa de Florii, nu vrem să ne gândim la masa de Paște. "Mulțumim" guvernanților pentru ce NU o să avem în farfurii.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience