Fiesta la Buenos Aires: Messi și compania sărbătoresc câștigarea Cupei Mondiale alături de zeci de mii de suporteri - VIDEO

Autorul articolului: Gabriel Nuta |
Data publicării:
| Categorie: Sport

Sosirea selecţionatei de fotbal a Argentinei, proaspăt încoronată campioană mondială, a generat o adevărată nebunie la Buenos Aires, unde zeci de mii de suporteri au ţinut să fie prezenţi, la primele ore ale dimineţii de marţi, pentru a-i întâmpina pe Lionel Messi şi coechipierii săi.

La sosirea pe aeroportul din Ezeiza, în provincia Buenos Aires, delegaţia argentiniană a fost întâmpinată cu covorul roşu, pe care starul şi căpitanul Lionel Messi a călcat primul, ţinând în mână preţiosul trofeu.

De la aeroport, jucătorii au fost preluaţi de un autocar descoperit pe care au fost imprimate trei stele, reprezentând cele trei titluri mondiale cucerite de Argentina în istoria sa, care vor figura de acum înainte şi pe tricourile naţionalei Albiceleste.

argentina-petrecere-buenos-aires-cupa-mondiala-messi_50547600

Zeci de mii de oameni s-au înghesuit pe traseul de trei kilometri care despart aerodromul de complexul Federaţiei argentiniene de fotbal (AFA), aflat în apropiere, unde Messi şi colegii săi se vor odihni câteva ore, înaintea "unei zile de neuitat", după cum scrie presa argentiniană.

Un dispozitiv de poliţie format din 1.600 de agenţi a permis deschiderea unui coridor de securitate pentru accesul autocarului printre suporteri, în timp ce jucătorii continuau să danseze pe acoperişul vehiculului, potrivit imaginilor oferite de televiziunea argentiniană.

Numeroşi suporteri aşteptau de câteva ore sosirea echipei şi, fără îndoială, vor însoţi caravana care îi va transporta pe campionii mondiali în capitala Argentinei, în cursul zilei de marţi.

VIDEO

 

Zi de sărbătoare în Argentina

Guvernul de la Buenos Aires a decretat ziua de marţi drept zi de sărbătoare, pentru a le permite argentinienilor să celebreze titlul mondial alături de idolii lor.

Un tur urban cu autocarul descoperit le va oferi fanilor ocazia să-şi vadă eroii, cei care i-au făcut să sufere în ultimele minute ale finalei de duminică, înainte de bucuria de nedescris generată de ultimul penalty transformat de Gonzalo Montiel la loviturile de departajare.

Steaguri, cântece, dansuri şi strigăte de satisfacţie au inundat întregul teritoriul argentinian imediat după ce "Scaloneta", cum este supranumită acum echipa condusă de selecţionerul Lionel Scaloni, a adus Argentinei al treilea titlu mondial, după cele din 1978 şi 1986.

 

"Regele" Messi

Lionel Messi, în vârstă de 35 de ani, și-a consolidat reputația de unul dintre cei mai mari jucători din lume, a trimis un mesaj pe Instagram cu mesajul "Bună dimineața!", însoțit de o fotografie în care apare dormind în camera sa din complexul AFA, lângă trofeul de aur.

Messi a declarat că finala - în care Argentina a învins Franța cu 4-2 la penalty-uri, după o remiză sclipitoare de 3-3 după prelungiri - va fi ultimul său meci la Cupa Mondială, deși intenționează să mai joace câteva meciuri pentru echipa națională.

În unele momente, s-a simțit că întreaga țară a petrecut toată noaptea de duminică încoace, în vara emisferei sudice, bucuria victoriei molipsindu-i pe toți, mașinile claxonând în mod regulat în semn de sărbătoare.

"Sunt oameni culcați pe jos care au venit direct de la ultima petrecere. Se ridică și continuă să petreacă", a declarat Elio Maisares, în vârstă de 25 de ani, în timp ce sărbătorea în orașul în care toată lumea și totul era acoperit de culorile alb-albastru.

"Uitați-vă la toate astea, uitați-vă la tot ce este vopsit în albastru deschis și alb. De-a lungul drumurilor, autostrăzilor, toți oamenii susțin Argentina", a spus el.

"Este cu adevărat impresionant, este unic, ce mod de a plânge. Am plâns azi dimineață, ieri, alaltăieri, nu mai pot să plâng, este incredibil!".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel