Festivalul Tomorrowland riscă o amendă de 2 milioane de euro pentru nerespectarea obligaţiei de a folosi pahare reutilizabile

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

 Renumitul festival de muzică electronică din Belgia Tomorrowland riscă să primească o amendă de până la 2 milioane de euro pentru nerespectarea obligaţiei de a folosi pahare de plastic reutilizabile la ediţia din 2024, transmite joi EFE care citează media locale.

Mega-festivalul ar fi trebuit să folosească deja astfel de pahare sustenabile la ediţia din 2023, deoarece, din iunie anul trecut, în regiunea belgiană Flandra, organizatorii de evenimente au voie să servească băuturi doar în recipiente reutilizabile.

Tomorrowland a obţinut la acea vreme o scutire deoarece a susţinut că încă mai avea pahare de unică folosinţă "în stoc" şi a cerut o nouă amânare, solicitare care i-a fost refuzată.

Începând din 2024, scutirile sunt acordate numai dacă organizatorii dovedesc că paharele reutilizabile nu ar aduce niciun beneficiu mediului, iar Zuhal Demir, ofiţerul de mediu din Flandra, a refuzat să acorde festivalului scutirea afirmând că reprezentanţii săi nu au furnizat suficiente dovezi în acest sens.

Într-o declaraţie acordată ziarului local De Tijd, un purtător de cuvânt al Tomorrowland îşi exprimase încrederea că festivalul va obţine scutirea, deoarece reprezentanţii săi au "argumentat bine cazul", indicând unde şi de ce vor fi folosite cele trei milioane de pahare de unică folosinţă de care dispun, adăugând că la momentul la care solicitarea de scutire a fost respinsă era "prea târziu" pentru o schimbare de planuri.

"Acum aşteptăm factura", a adăugat el.

Alte festivaluri de muzică din Belgia, cum ar fi Rock Werchter, au implementat cu succes un sistem de pahare reutilizabile, însă organizatorii critică legislaţia.

"Schimbarea are un impact mare, atât din punct de vedere logistic, cât şi financiar. Ne costă un milion de euro în plus", a declarat pentru postul flamand VRT o purtătoare de cuvânt a companiei de evenimente Live Nation.

Tomorrowland, care împlineşte anul acesta 20 de ani de existenţă, va avea loc între 19 şi 28 iulie într-o mare zonă de agrement din oraşul Boom, între Bruxelles şi Anvers. Festivalul, cu DJ-ul francez David Guetta cap de afiş, se aşteaptă la o prezenţă de aproximativ 400.000 de persoane. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel