Festivalul Ivan Patzaichin, la Tulcea între 5-10 septembrie. Concert, concurs de vâslit şi expoziţii

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Facebook Consiliul Judeţean Tulcea
Facebook Consiliul Judeţean Tulcea

La Tulcea se organizează în perioada 5-10 septembrie o nouă ediţie a Ivan Patzaichin Fest. 

La un an de la dispariția multiplului campion Ivan Patzaichin, inițiatorul festivalului RowmaniaFEST – eveniment de referință pentru Tulcea și Delta Dunării – revenim cu o nouă formulă a festivalului, care să-i onoreze memoria.

Festivalul Ivan Patzaichin – Rowmania va continua să fie un festival anual, la Tulcea, care activează pentru protejarea naturii, a patrimoniului hidrografic și a biodiversității, pentru educarea copiilor și adulților cu privire la valoarea capitalului natural și cultural, pentru promovarea principiilor sustenabilității și a turismului responsabil, pentru demonstrarea beneficiilor mișcării în aer liber și a sporturilor pe apă, pentru încurajarea comunităților să își valorifice atuurile și multiculturalitatea.

Ediția 2022 se va desfășura în perioada 5-10 septembrie, cu un eveniment de deschidere pe 5 septembrie, pe Faleză, urmat de Caravana Apele Unite ale României – o tură de vâslit în Delta Dunării, de la Tulcea la Mila 23 (6-8 septembrie) și de alte două zile pline între 9-10 septembrie la Tulcea, se arată pe rowmania.ro.

Festivalul aduce pe agenda Tulcei evenimente cu tradiție organizate de echipa Rowmania: Caravana Apele Unite ale României, Descoperă Rowmania, Călăuzele Deltei, Atelierul Mobil de construcție canotci, serile de Rock`n`Row, conferința privind dezvoltarea Tulcei și a Deltei Dunării, expozițiile și proiecțiile de film documentar. Ediția 2022 a festivalului vine cu o ofertă bogată de activități de educație experiențială pentru patrimoniu dedicate copiilor și adulților și un nou traseu de caravană a Apelor Unite care va parcurge distanța pe apă de la Tulcea la Mila 23, satul de naștere al lui Ivan.

Festivalul este organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, împreună cu Primăria Municipiului Tulcea, Consiliul Județean Tulcea și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel