Femeia cu memorie perfectă își poate aminti fiecare zi din viața ei: Am trecut prin IAD

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Femeia cu memorie perfectă își poate aminti fiecare zi din viața ei: Am trecut prin IAD
Femeia cu memorie perfectă își poate aminti fiecare zi din viața ei: Am trecut prin IAD

Jill Price suferă de o afecțiune extrem de rară care îi conferă capacitatea de a-și aminti cu lux de amănunte fiecare zi din viața ei de la vârsta de 14 ani, dar spune că memoria ei remarcabilă este o povară.

Abilitatea de a ține minte totul poate părea o superputere pe care majoritatea oamenilor ar sări în sus la oportunitatea de a o avea.

S-ar fi dus zilele în care se pierdeau cheile de la mașină, se uitau jenant numele oamenilor și se ratau întâlnirile.

Dar pentru o femeie din California, Jill Price, faptul că își poate aminti fiecare moment al vieții sale în detaliu nu este deloc o binecuvântare.

Price, care a fost supranumită "femeia care nu uită niciodată", a fost prima persoană diagnosticată cu sindromul de hipertimesie - un termen inventat special pentru a descrie memoria sa autobiografică extrem de superioară.

Conform datelor oficiale, doar aproximativ 60 de persoane de pe glob au fost diagnosticate cu această afecțiune extrem de rară de care suferă Jill Price.

Jill Price simte că memoria ei remarcabilă are rolul unui blestem.

„Am trecut prin iad în viața mea”, a explicat, pentru HQBrain, femeia din Statele Unite.

Multe dintre amintirile lui Jill sunt dureroase, începând cu relația dură pe care a avut-o cu mama ei, care o certa în legătură cu alimentele pe care le consuma și care o critica pentru felul în care arăta, potrivit DailyMail.

„Dacă mănânci ceva rău, vei muri”, își amintește că i-a spus mama ei.

O altă amintire dureroasă este mutarea din New Jersey la Los Angeles.

„Am iubit cu adevărat viața de acolo. Ar fi trebuit să mă nasc, să trăiesc și să mor în aceeași casă. Atât de mult nu-mi place schimbarea”, a spus ea.

„Încă mă simt rău pentru lucrurile care s-au întâmplat acum 30 de ani, nu unul sau două lucruri, ci toate”, a mai afirmat Jill.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel