Femeia care deține incredibilul record de a avea cei mai mulți copii

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Femeia care deține incredibilul record de a avea cei mai mulți copii / Captura Youtube
Femeia care deține incredibilul record de a avea cei mai mulți copii / Captura Youtube

Limita teoretică a numărului de copii pe care un bărbat poate să-i aibă pare a fi nelimitată. Genghis Khan este un exemplu istoric popular.

El a avut atât de mulți copii, încât cercetările moderne ne spun că strămoșii săi sunt astăzi în număr de aproximativ 16 milioane, ceea ce este aproape de populația actuală a Țărilor de Jos în Europa sau a Senegalului în Africa.

Dar care sunt limitele pentru femei? Câți copii poate avea o femeie în timpul vieții sale? Aducerea pe lume chiar și a unui singur copil este, incomparabil, un proces epuizant din punct de vedere fizic.

Guinness World Records ne spune că această coroană pentru nașterea celor mai mulți copii îi aparține unei rusoaice din secolul al XVIII-lea. Numele ei este incert, dar a fost soția unui țăran pe nume Feodor Vassilyev. Unele surse menționează că numele ei ar fi putut fi Valentina.

Așadar, doamna Valentina Vassilyev a intrat în travaliu de 27 de ori, dacă registrele aparent improbabile ale vremii sunt corecte.

Ea a adus pe lume 16 perechi de gemeni, șapte perechi de tripleți și patru perechi de cvadrupleți. Asta înseamnă în total 69 de bebeluși, dintre care 67 au supraviețuit la începutul copilăriei, ceea ce în sine sună suspect, deoarece ratele mortalității infantile erau destul de proeminente în trecut. Ar putea fi adevărat că doamna Vassilyev a avut 69 de copii?

Ceea ce complică povestea și o face și mai ciudată este faptul că soțul Valentinei s-a despărțit de ea și s-a căsătorit a doua oară. Libidoul său a rămas puternic, iar dispoziția sa procreativă, deoarece Feodor a mai avut încă 18 copii cu cea de-a doua soție.

Această informație provine de la Mănăstirea Nikolsk, care a înregistrat nașterile din zona rurală a Rusiei, unde a trăit familia Vassilyev. Mănăstirea a raportat că, în 1782, domnul Vasiliev era tatăl a 87 de copii în total.

Ar fi împlinit 75 de ani în acel an, iar 82 dintre copiii săi ar fi fost în viață la acea vreme.

Chiar și în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, oamenii ezitau să cumpere o astfel de poveste. Se spune că Academia Franceză ar fi încercat să confirme cazul, întrebând reprezentanții Academiei Imperiale din Sankt Petersburg despre numărul exact de copii.

Din partea rusă a venit un răspuns rece, că nu era nevoie să se verifice informația și că acesșticopiii cuplului rus au fost asigurați de guvernul de la Moscova.

Așadar, întrebarea rămâne: poate o femeie să intre cu adevărat în travaliu de 27 de ori și să aducă pe lume atât de mulți copii în timpul vieții?

Doamna Vassilyeva ar fi dat naștere regimentului său de urmași în intervalul de timp de patru decenii, între 1725 și 1765. Putem specula că a fost realizabil, având în vedere că tripleții sau cvadrupleții sosesc de obicei înainte de marja de nouă luni.

Scriitorul științific Adam Hadhazy a făcut niște calcule aproximative în cazul doamnei Vassilyev. Scriind pentru BBC, el spune că "...doamna Vassilyev ar fi fost însărcinată timp de 18 ani din cei 40 de ani - jumătate din timp, sau două decenii de dorință de murături și înghețată", potrivit TheVintageNews.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel