„Facebook nu se va schimba cât timp va fi condusă de Zuckerberg”. Acuzele dure aduse de o fostă angajată

Autorul articolului: Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Parolele sunt importante
Parolele sunt importante

Frances Haugen, o fostă angajată a Facebook care a denunţat compania pentru rele practici, a declarat că gigantul social media nu se va schimba cât timp va fi condus de Mark Zuckerberg şi că ar fi mai bine dacă în fruntea sa s-ar afla cineva preocupat de securitatea utilizatorilor, relatează EFE.

"Este puţin probabil ca Facebook să se schimbe dacă (Mark Zuckerberg) va rămâne CEO al companiei", a spus Haugen la inaugurarea Târgului de tehnologie Web Summit de la Lisabona (1 - 4 noiembrie), unde a susţinut că acţionarii gigantului social media, redenumit Meta, "au dreptul" să-şi aleagă directorul excutiv.

Haugen consideră că "Facebook ar fi mai puternic dacă ar fi condus de cineva care ar fi dispus să se axeze pe securitate".

Fosta angajată a divulgat documente interne prin care a denunţat că Facebook se gândeşte la beneficiile sale mai degrabă decât la securitatea utilizatorilor săi, că ascunde faptul că platformele sale sunt nocive pentru minori şi că promovează dezbinarea şi destabilizează democraţia.

Haugen crede că problema Facebook este faptul că decide "pentru a nu ştiu câta oară" să se extindă în alte domenii, în loc să-şi soluţioneze problemele: "Este necesar să existe mai multe resurse pentru securitate. În schimb, decide să investească în jocuri video", a deplâns ea.

Ea şi-a exprimat totuşi speranţa ca Zuckerberg să-şi schimbe viziunea asupra companiei: "Nu eşti o persoană de rea credinţă dacă vei comite o greşeală, dar este inacceptabil să continui să repeţi greşelile şi să mai fii şi conştient de acest lucru", a adăugat Haugen.

Frances Haugen a fost invitata specială la inaugurarea Web Summit la care a participat şi Ayo Tometi, una dintre cofondatoarele mişcării Black Lives Matter, care a vorbit despre mişcarea socială împotriva inegalităţilor rasiale şi despre utilizarea tehnologiei.

"Ne aflăm într-un moment în care tehnologia ne poate ajuta pentru a avansa şi a crea dezbatere", a menţionat Tometi, care i-a întrebat pe participanţi "de care parte a istoriei" ar dori să se situeze.

Potrivit lui Tometi, lumea are oportunitatea de a utiliza tehnologia "pentru a accelera împlinirea valorilor noastre". "Iar momentul este acum", a mai spus ea.

De ce nu ar trebui să-ți mai lași telefonul la încărcat toată noaptea


Intervenţiile de luni au dat startul unei noi ediţii a Web Summit, care revine la Lisabona după ce anul trecut a fost marcată de pandemia de COVID-19.

"În urmă cu cinci luni nu ştiam dacă Web Summit va putea avea loc anul acesta", a declarat fondatorul Târgului de tehnologie, Paddy Cosgrave, care a reamintit că Portugalia este "ţara cea mai vaccinată din lume" împotriva COVID-19.

Printre participanţii la deschiderea Web Summit s-au aflat şi primarul Lisabonei, Carlos Moedas, care a declarat că visul său este ca oraşul să devină "capitala mondială a inovaţiei". El a mărturisit că doreşte să înfiinţeze la Lisabona "o fabrică de unicorni", cum sunt denumite companiile estimate la peste un miliard de dolari.

La conferinţele din cadrul Web Summit, care încep marţi şi vor continua până joi, sunt aşteptate să participe aproape 40.000 de persoane.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel