Expoziția Barbie la Londra: O păpușă care a călătorit în spațiu

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Expoziția Barbie la Londra: O păpușă care a călătorit în spațiu/Freepik
Expoziția Barbie la Londra: O păpușă care a călătorit în spațiu/Freepik

Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie, cu peste 180 de păpuşi, inclusiv cea care a petrecut şase luni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) în 2022, informează AFP.

La un an după succesul fenomenal al filmului regizat de Greta Gerwig cu actriţa Margot Robbie în rolul principal, Barbie ajunge în acest muzeu din vestul Londrei pentru o expoziţie ce prezintă evoluţia "celei mai faimoase păpuşi din lume" de la crearea ei în urmă cu 65 de ani.

Ea se deschide cu "Barbie Nr. 1", primul model creat în 1959 de compania Mattel, care este partener al expoziţiei.

Expoziţia o include pe practicanta de surfing "Sunset Malibu Barbie", foarte populară în anii 1970, precum şi pe "Totally Hair Barbie" din 1992, cu părul ei lung, cel mai vândut model de păpuşă Barbie din lume (peste 10 milioane de exemplare).

Sunt expuse, de asemenea, primele păpuşi Barbie de culoare, hispanice şi asiatice, prima Barbie care suferă de trisomia 21, prima Barbie care se deplasează într-un scaun cu rotile, etc.

Organizatorii sunt deosebit de mândri să o expună şi "pe singura Barbie care a călătorit în spaţiu".

Aceasta a fost fabricată pentru a se asemăna cu italianca Samantha Cristoforetti, prima femeie europeană care a preluat comanda Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). Astronauta italiană a luat cu ea păpuşa în spaţiu, timp de şase luni, în 2022.

Expoziţia prezintă şi înregistrări video cu Samantha Cristoforetti în timp ce răspundea unor întrebări despre condiţiile de imponderabilitate din spaţiu, plutind alături de acea păpuşă.

"Suntem încântaţi că păpuşa Samantha este prezentată pentru prima dată de la întoarcerea sa de pe ISS, la Design Museum, în această vară", a declarat Danielle Thom, curatoarea expoziţiei, citată într-un comunicat.

Tim Marlow, directorul muzeului londonez, consideră că "designul se află în centrul istoriei păpuşii Barbie de la crearea ei".

Vizitatorii vor putea să vadă "influenţa designerilor şi a arhitecţilor - de la Florence Knoll la Frank Gehry - asupra universului lui Barbie", potrivit instituţiei britanice.

Expoziţia îi dedică o secţiune specială şi lui Ken, eternul companion masculin al păpuşii Barbie, precum şi surorii ei mai tinere, Skipper.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel