Exemplu de om care a avut o viață mizerabilă și a devenit sfânt. A furat și a ucis cu multă cruzime, dar i s-a schimbat total viața

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data publicării:
| Categorie: Știri
PEXELS
PEXELS

În rândurile de mai jos, veți găsi un uxemplu de om care a avut o viață mizerabilă și care a devenit sfânt. A furat și a ucis cu multă cruzime, dar i s-a schimbat total viața.

Este vorba de Sfântul Moise Arapul.

În părțile Egiptului era un tâlhar vestit, cu numele Moise, de neam etiopian. Acesta, simțind chemarea lui Dumnezeu, a lăsat tâlhăritul și pe tovarășii săi și s-a dus în pustie, la o mănăstire.

Moise a fost tâlhar, a furat, a ucis cu multă cruzime și a făcut multe alte rele. Fura chiar și biserici, iar prin secolul IV-lea erau multe podoabe scumpe.

La un moment dat, a furat din chilia unui călugăr. Acesta din urmă l-a văzut fugind și a strigat după el: „Întoarce-te! Ai uitat o rasă! Poate ai nevoie de ea, poate vrei să o vinzi, ca să-ți cumperi mâncare.

Acela a fost momentul când i s-a schimbat viața lui Moise. S-a aruncat la picioarele călugărului și, de atunci, au fost nedespărțiți. I-a devenit ucenic și s-a pocăit. 

Deși a fost unul dintre cei mai cruzi oameni, Moise a devenit unul din cei mai mari sfinți ai pustiei. Făcea minuni chiar din timpul vieții.

Sfântul Moise Arapul este cinstit 28 august.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel