Europa, în război cu prețurile tot mai mari la energie. Ce măsuri au luat unii și alții

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Fiecare după cum a crezut de cuviință
Fiecare după cum a crezut de cuviință

Marea Britanie a anunțat joi un ajutor de 15 miliarde de lire sterline pentru gospodăriile care luptă să facă față creșterii facturilor la energie.

Marea Britanie a anunțat joi un ajutor de 15 miliarde de lire sterline pentru gospodăriile care luptă să facă față creșterii facturilor la energie.

Germania

Muncitorii și familiile germane vor primi bani în plus, vor beneficia de benzină mai ieftină și bilete reduse la transportul public pentru a face față creșterii costurilor cu încălzirea și electricitatea. Lucrătorii care plătesc impozit pe venit vor primi, pe lângă salariu, o alocație unică pentru energie de 300 de euro. În plus, familiile vor primi un bonus unic de 100 de euro pentru fiecare copil, care va fi dublat în cazul celor cu venituri mici.

Aceste măsuri se adaugă unui pachet de măsuri în valoare de aproximativ 13 miliarde de euro, inclusiv eliminarea unei suprataxe pe facturile de electricitate pentru sprijinirea energiei verzi, anunțată în februarie.

Bulgaria

Bulgaria a aprobat la începutul lunii mai un pachet de 2 miliarde de leva (1,1 miliarde de dolari) pentru a proteja întreprinderile și consumatorii cu venituri mici de creșterea prețurilor la energie și alimente cauzată de conflictul din Ucraina. Guvernul va oferi, de asemenea, o reducere de 0,25 leva pe litru la benzină, motorină, gaz petrolier lichefiat și metan începând cu luna iulie până la sfârșitul anului și va elimina accizele la gazele naturale, electricitate și metan.

Comisia Europeană

Țările Uniunii Europene sunt în mare măsură responsabile pentru politicile energetice naționale, iar normele UE le permit să ia măsuri de urgență pentru a proteja consumatorii de creșterea costurilor.

În octombrie, Comisia Europeană a publicat un "set de instrumente" de măsuri pe care statele membre ale UE le pot utiliza fără a încălca normele privind concurența, inclusiv subvenții pentru a ajuta cele mai sărace gospodării, finanțare pentru renovări în vederea economisirii energiei sau scutirea gospodăriilor vulnerabile de taxe mai mari pe energie.

În aprilie, a dat undă verde Spaniei și Portugaliei să limiteze prețurile la gazele naturale utilizate pentru stabilirea prețurilor la electricitate.

Danemarca

Parlamentarii danezi au convenit un "pachet de sănătate", ceea ce înseamnă că 2 miliarde de coroane daneze (288 de milioane de dolari) vor fi plătite pentru aproximativ 419.000 de gospodării dintre cele mai afectate.

Spania

Spania a tăiat mai multe taxe pentru a reduce facturile consumatorilor, plănuind inițial să mențină ratele reduse până la sfârșitul anului trecut, dar între timp a decis să le mențină până la sfârșitul lunii iunie 2022. Țara a anunțat ...

Citește mai departe pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel