Eşti obsedat să deţii controlul? Iată semnele la care trebuie să fii atent!

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Vezi care sunt cele 3 semne care arată că s-ar putea să ai probleme de control!

 

Dorința de a controla totul îţi poate tensiona relaţiile cu ceilalţi. Este un comportament care te împinge să faci totul singur, până la epuizare, pentru a fi aşa cum îţi doreşti. Depistează semnele nevoii de control şi încearcă să scapi de această sursă continuă de stres și anxietate!

Din fericire, există modalități de a depăși acest impuls, dar primul pas este să recunoști că ai o problemă.

Iată semnalele de alarmă:

Vrei să faci totul singur

Nu poţi să-ţi scoţi din minte că, dacă vrei să faci ceva bine, trebuie să-l faci tu singur? Acest lucru este adesea corelat cu ideea că nu trebuie să-ţi dai voie să greșeşti. Chiar dacă lucrurile nu au ieşit mereu aşa cum ţi-ai dorit sau dacă ai avut în trecut proiecte neterminate sau obiective eșuate, dorința de a face totul singur este un semnal sigur că ai probleme de control care trebuie rezolvate.

Te gândeşti la cele mai mici detalii

Pui accent mai mult pe detaliile acţiunilor celor dragi şi a colegilor decât pe lucrurile cu adevărat importante, chiar dacă este vorba despre situații nu justifică implicarea ta exagerată. Te trezești că petreci o parte prea mare din timpul tău dând importanţă unor lucruri insignificante doar pentru că le vrei într-un anumit fel.

Eşti neliniştit

Te simți adesea de parcă lumea toată ar fi pe umerii tăi. Tu știi cel mai bine cum se fac lucrurile și-ţi pare că nimeni nu se mai implică atât de mult ca tine. Te trezești noaptea şi te gândeşti cu îngrijorare la viitor şi la visuri nerealizate. Devine o problemă în momentul în care faci asta în mod repetat. Când te simți anxios tot timpul, indiferent de cât de bine îţi merge, ar putea fi un semn că ai probleme de control.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel